Spajanje mladih – osnaživanje suživota

Ahmedina Smajlović, studentica Odsjeka za socijalni rad Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, dodijelila je certifikate i zahvalnice učesnicima projekta “Spajanje mladih – osnaživanje suživota”, koji je organizovan od strane Udruženja za pomoć, razvoj i edukaciju Bosana, a uz financijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.


Projekat je bio podijeljen u više faza. U prvoj fazi, učesnici su prošli desetodnevnu edukaciju u Sarajevu, a potom je svaki učesnik prema mjestu studiranja organizovao volontersku akciju, prenosi mreza-mira.net.

U okviru volonterske akcije Society Care, Ahmedina je ostvarila saradnju s Behram-begovom medresom, te zajedno sa učenicima Medrese posjetila Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjam u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, kao i Specijalnu biblioteku Behram-beg Tuzla. U obje ustanove učenici su dobili volonterski angažman u trajanju od godinu dana. U završnom dijelu projekta Ahmedina je održala više radionica sa mladima iz raznih dijelova Tuzlanskog kantona.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X