Spajanje mladih – osnaživanje suživota

Ahmedina Smajlović, studentica Odsjeka za socijalni rad Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, dodijelila je certifikate i zahvalnice učesnicima projekta “Spajanje mladih – osnaživanje suživota”, koji je organizovan od strane Udruženja za pomoć, razvoj i edukaciju Bosana, a uz financijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.


IMG eb4b9a4fcc9a4b37a9b5b3e18f4e9540 V 810x540

Projekat je bio podijeljen u više faza. U prvoj fazi, učesnici su prošli desetodnevnu edukaciju u Sarajevu, a potom je svaki učesnik prema mjestu studiranja organizovao volontersku akciju, prenosi mreza-mira.net.

Advertisements

IMG 8395

U okviru volonterske akcije Society Care, Ahmedina je ostvarila saradnju s Behram-begovom medresom, te zajedno sa učenicima Medrese posjetila Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjam u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, kao i Specijalnu biblioteku Behram-beg Tuzla. U obje ustanove učenici su dobili volonterski angažman u trajanju od godinu dana. U završnom dijelu projekta Ahmedina je održala više radionica sa mladima iz raznih dijelova Tuzlanskog kantona.

(STUDOMAT.ba)