Sjećate se vragolastog Denisa? Ovako izgleda 26 godina nakon snimanja filma

Mason Gamble glumio je Denisa i na audiciju za film prijavilo se 20 hiljada dječaka, a baš su njega izabrali za ulogu vragolastog Denisa.


a1c56d01b7c261a275e6

Jedan od filmova koje televizije znaju često prikazivati u praznično vrijeme je i film “Vragolasti Denis”.

Priča o Denisu dijelom je slična onoj u filmu “Sam u kući”. Naime, Denisa roditelji ostavljaju na čuvanje bračnom paru Wilson, a gospodin George Wilson kojeg u filmu glumi Walter Matthau poludi u društvu ovo vragolastog dječaka i ne razumije kako je dječaku samo do zabave. Denis se neprestano igrao sa živcima Georgea Wilsona, a te komične situacije gledatelje i dalje nasmijavaju do suza, prenosi vecernji.hr.

Denisa u filmu snimljenom 1993. godine glumio je Mason Gamble koji je imao sedam godina kada je snimio ovaj film. Na audiciju za ovu ulogu pojavilo se 20 hiljada dječaka, a samo je Mason uspio zadiviti i osvojiti ulogu. Nakon toga glumio je i u filmovima “Just in time”, “Bad Moon” i “Spy Hard” prije nego je odlučio kako se glumom ipak neće baviti.

Kasnije se pojavljivao u još nekim serijama i filmovima ali se odlučio posvetiti fakultetu i danas je morski biolog, ali glumu nikada nije prestao voljeti i 2011. godine nakon duge pauze na kraju je ipak prihvatio ulogu u filmu “Golf in the Kingdom”.

U filmu je riječ o muškarcu koji je na prekretnici, a kako sam i ja bio u sličnoj fazi tada, prihvatio sam ulogu jer se činila prikladnom za period koji sam prolazio – rekao je Mason.

(STUDOMAT.ba)