SHL: Program – omladinski angažman

Omladinski angažman je jedinstven program koji pruža priliku mladima u Bosni i Hercegovini da ostvare svoje ideje, realiziraju projekte i time pozitivno utječu na društvo i svoj položaj u njemu.


Omladinski angažman je jedinstven program koji pruža priliku mladima u Bosni i Hercegovini da ostvare svoje ideje, realiziraju projekte i time pozitivno utječu na društvo  i svoj položaj u njemu.

Advertisements

Program nudi priliku svima, posebno mladima koji nisu imali iskustva u omladinskom aktivizmu, da apliciraju za financijska sredstva kako bi realizirali svoje ideje, te aktivno utjecali na promjene u svojoj zajednici, a  ujedno dobili dodatna iskustva i znanja u realiziranju projekata.

Za finansijska sredstva u iznosu do 4.000 KM mogu se prijaviti pojedinci, neformalne omladinske grupe i omladinske/nevladine organizacije. Teme projekta moraju biti iz oblasti angažmana mladih, te pridonositi popularizaciji aktivizma mladih i razvoju angažmana u lokalnoj zajednici.

Prijavljene projektne ideje moraju imati za ciljnu skupinu mlade od 14 do 28 godina, te vidljivo doprinositi razvoju lokalne zajednice, škole, ili mladih u toj zajednici.

Advertisements

Program je otvoren tokom cijele godine, tako da konkretni rokovi za dostavu projekata ne postoje. Projekti se biraju na mjesečnoj bazi, stoga ukoliko svoju projektnu ideju pošaljete do kraja svakog mjeseca, ista će početkom sljedećeg biti analizirana i ocijenjena. Ocjenjivanje pristiglih projekata vrši SHL komisija sastavljena od 12 osoba (studenti i srednjoškolci iz svih dijelova Bosne i Hercegovine).

Prijavnicu možete pronaći ovdje, a popunjenu prijavnicu šaljite na mail angazman@shl.ba. Prije pripreme projekta preporučeno je da pročitate i najčešće postavljena pitanja (FAQ), a možete se i dodatno informisati i postaviti pitanja putem SKYPE konsultacija. Konsultacije se obavljaju pojedinačno, dovoljno je samo da dodate Skype kontakt shl.angazman i pošaljete zahtjev za termin koji vam odgovara. Možete kontaktirati SHL i putem e-maila angazman@shl.ba.

(shl.ba)