„Sedmica dječije svečanosti“ na Pedagoškom fakultetu

„Sedmica dječije svečanosti“ Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zamišljena je kao projekat profesora i studenata Pedagoškog fakulteta te djece iz osnovnih škola i vrtića Kantona Sarajevo.


Od 16. do 20. 12. 2019. godine kroz niz radionica iz oblasti književnosti, likovne umjetnosti, plesa, inkluzije u nastavi, do promocija knjiga, razgovora sa gostima i stručnjacima iz različitih edukacijskih oblasti te ostalih edukativnih svečanosti, ovaj fakultet otvorio je svoja vrata djeci iz vrtića i škola Kantona Sarajevo, a studentima dao prostora da kroz izrazito kreativni rad i praksu, u okviru nastave, praktično se pripreme za svoja buduća zanimanja, prvenstveno odgajatelja i profesora razredne nastave, ali i svih drugih zanimanja koja nudi Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

Sve aktivnosti odvijale su se u periodu nastave, upravo da bi se skrenula pažnja na savremene tokove u izvođenju nastave te neminovnost kreativnih i praktičnih sadržaja u njenom realiziranju. Sve radionice i ostale edukativne svečanosti održane su na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 11/2, sala broj 43. Organizacioni tim Sedmice: doc. dr. Mirzana Pašić Kodrić, prof. dr. Elvira Nikšić, doc. dr. Maja Žmukić.

(STUDOMAT.ba)