Sedmi Summer book fest od 12. do 25. augusta u Sarajevu

Summer Book Fest će i ove godine, od 12. do 25. augusta na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu, zanimljivim sadržajima u organizaciji IKD "University press" i Biblioteke Sarajeva obogatiti ljetnu ponudu grada i predstaviti književnu scenu BiH i regiona.


book fest2

Summer Book Fest će i ove godine, od 12. do 25. augusta na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu, zanimljivim sadržajima u organizaciji IKD “University press” i Biblioteke Sarajeva obogatiti ljetnu ponudu grada i predstaviti književnu scenu BiH i regiona.

book festNa festivalu će ovaj put učestvovati 20 izlagača iz BiH, Hrvatske i Srbije, a pored Ljetne književne pozornice koja će biti središte promocija knjiga i susreta s autorima, bit će organizirane i maštovite dječije radionice, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

Direktor “University pressa” Dragan Marković najavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije u Sarajevu kvalitetan književni program, naglasivši da ove godine na Festivalu učestvuje nešto manji broj izlagača u odnosu na prethodne godine.

On ističe da je riječ o profesionalnim izdavačkim kućama, te da će Festival ponuditi izvanredan program koji ovu manifestaciju čini drugačijom od ostalih.

Urednica i moderatorica Ljetne književne pozornice Fadila Nura Haver naglašava da su prošla i ova godina obilježene jakom književnom produkcijom, te da će stoga posjetioci uživati u žanrovski raznovrsnom štivu – romanima, zbirkama poezije i proze, dramskim tekstovima, časopisima i drugim vrstama književnog sadržaja.

– Mogu izdvojiti predstavljanje novog romana Enesa Karića “Slučajno čovjek”, romana “Nađi me” Damira Šabotića, te novu knjigu poezije Bisere Alikadić “Zviježđe tikava” – izbor ljubavne lirike, što je naš biser u pjesništvu, kazala je ona.

Također je izdvojila predstavljanje knjige “Prst” sa tri drame koje su pobijedile na prošlogodišnjem konkursu projekta Hartefakt iz Beograda.

Festivalski program bit će obogaćen zanimljivim dječijim radionicama i raznovrsnim muzičkim programom.

(Fena/Radiosarajevo.ba)