fbpx

Sedam stvari koje trebate napraviti ujutro za više energije i lakše spremanje ispita

Dobre jutarnje navike mogu vam pomoći da nakon buđenja budete energičniji i da lakše odradite obveze koje vas taj dan očekuju.


Pijte dosta tekućine

Advertisements

Voda ne samo da pomaže u hidratizaciji tijela nego može povećati energiju pa stoga mnogi nutricionisti preporučuju da svako jutro popijete jednu čašu vode. Voda pomaže kisiku da se kreće cijelim tijelom zbog čega ćete na kraju imati i više energije. Nadalje, dehidrirane osobe često se osjećaju letargično i umorno. Prema tome, pijte dosta tekućine. Osim vode, možete popiti i čaj ili kavu, prenosi ba.n1info.com.

Advertisements

Pokrenite se

Vježbanje povećava energiju, poboljšava koncentraciju zbog čega ćete biti spremniji ispuniti svoje obveze. Istraživanje također sugerira da su osobe koje vježbaju ujutro uglavnom aktivnije i tijekom dana. To ne mora biti neko intenzivno vježbanje, možete jednostavno malo prošetati.

Jedite dovoljno

Poželjno je da ujutro pojedete obrok bogat bjelančevinama i zdravim mastima jer će vam to pomoći da održavate energiju tijekom jutra. Ljudi inače ogladne svaka tri do četiri sata. Prema tome, ako ste ranoranilac, ujutro ćete možda imati i nekoliko obroka. Slušajte svoje tijelo i tako će odražavati i svoju energiju.

Pazite na unos šećera

Šećer može utjecati na razinu energije ujutro. Ako unesete previše šećera vaše će tijelo proizvesti velike količine inzulina, zbog čega ćete na kraju biti umorni, gladni te ćete imati još veću želju za slatkišima. To ne znači da morate u potpunosti izbaciti šećer iz prehrane nego biste trebali ujutro izbjegavati hranu koja je bogata dodanim šećerom.

Zanemarite telefon

Ako vam je prva stvar koju napravite nakon buđenja posezanje za mobitelom, to znači da dopuštate nekomu ili nečemu drugome da vam diktira prve jutarnje misli. Trebali biste postaviti neke granice. Dakle, kad se probudite nemojte odmah pregledati društvene mreže ili mailove.

Uzmite vremena za sebe

Ono što je dobro za jednu osobu, ne mora biti dobro i za nekog drugog. Prema tome, uzmite vremena kako biste otkrili što odgovara vama i vašem tijelu. Promijenite malo jutarnje navike, a možete početi s jednom navikom. S vremenom ćete otkriti koje su to navike koje su dobre za vas.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!