Savjeti za one koji vole da odgađaju obaveze

Nedostatak povjerenja i discipline, pomiješano sa nerealnim očekivanjima od brzog uspjeha, pogoni dugoročno odgađanje.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Mnoge studije pokazuju da ljudi koji sve odgađaju su kao oni koji sami sebe ranjavaju: umjesto da rizikuju neuspjeh, oni radije kreiraju i upuštaju se u uvjete koji čine da uspjeh postane nemoguć za ostvariti – refleks koji, naravno, stvara začaran krug, piše portal marcandangel.com.

Najbolja stvar koju možete učiniti za sebe jeste da prekinete ovaj ciklus – prestanite govoriti “ja bih” – počnite govoriti “ja hoću”, a onda učinite nešto po tom pitanju. Svijet se neće sam mijenjati i neće vas čekati.

Znanje nije dovoljno; morate ga primijeniti! Volja nije dovoljna; morate nešto uraditi! A ako je sve što možete sada učiniti samo mali dio onoga što vam treba, ipak to učinite. Ti mali dijelovi će se početi uklapati, a vrijednost koja se gradi tokom vremena, malim koracima, ima tendenciju da postane vrijednost koja će da traje dugo vremena.

(AKOS)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X