Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Mnoge studije pokazuju da ljudi koji sve odgađaju su kao oni koji sami sebe ranjavaju: umjesto da rizikuju neuspjeh, oni radije kreiraju i upuštaju se u uvjete koji čine da uspjeh postane nemoguć za ostvariti – refleks koji, naravno, stvara začaran krug, piše portal marcandangel.com.

Najbolja stvar koju možete učiniti za sebe jeste da prekinete ovaj ciklus – prestanite govoriti “ja bih” – počnite govoriti “ja hoću”, a onda učinite nešto po tom pitanju. Svijet se neće sam mijenjati i neće vas čekati.

Znanje nije dovoljno; morate ga primijeniti! Volja nije dovoljna; morate nešto uraditi! A ako je sve što možete sada učiniti samo mali dio onoga što vam treba, ipak to učinite. Ti mali dijelovi će se početi uklapati, a vrijednost koja se gradi tokom vremena, malim koracima, ima tendenciju da postane vrijednost koja će da traje dugo vremena.

(AKOS)

Prethodni članakEFMO nastavlja sa svojom tradicijom: Studenti master studija uspješno odbranili marketing projekte
Naredni članakPoučna priča: Cvrčak i novčić

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.