“Ruku na srce”: Poziv za učešće u projektu “Nijedno dijete bez paketića 2014.”

Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce" poziva sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnom projektu "Nijedno dijete bez paketića 2014.".


Nijedno dijete bez paketica 2014 Promo plakat

Humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce” poziva sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnom projektu “Nijedno dijete bez paketića 2014.”.

“Nijedno dijete bez paketića” je projekat u okviru kojeg je Humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce” prethodnih godina obezbijedilo novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica registrovanih na području Kantona Sarajevo kao i djecu uključenu u program Jačanje porodice pri organizaciji SOS Dječija sela BiH uzrasta do 14 godina, koja drugačije nemaju prilike iskusiti te male radosti.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i podijeljenih 450 paketića, članovi Udruženja su motivisani da ove godine pokušaju obradovati još veći broj djece školskog i predškolskog uzrasta. Paketići će biti podijeljeni uz prigodnu predstavu u kojoj će oživjeti heroji iz bajki, nakon čega će djeca imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama.

– Pomozite nam da usrećimo najmlađe! Budite dio ovog velikog projekta, donirajte igračke, slatkiše, slikovnice, školski pribor ili čak napravite sami paketić i uljepšajte početak Nove godine onima koji će se tome najviše obradovati, poručuju iz udruženja “Ruku na srce”.

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti nešto od navedenoga, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje priloga je 15. decembar 2014. godine.

Za dodatne informacije ili dostavljanje donacija kontaktirajte članove Udruženja putem sljedećih brojeva telefona: 061/377-786 i 061/414-551; emaila: rukunasrce@gmail.com ili zvanične Facebook fan stranice.

Udruženje „Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude koji pored raznih obaveza svoje vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.

(STUDOMAT.ba)