Rođak kraljice Elizabete: Za studentom Arthurom uzdišu djevojke širom svijeta

Kraljevska porodica može se pohvaliti još jednim marincem u porodici. Ko je prezgodni pranećak kraljice Elizabete?


Foto: Instagram
Foto: Instagram

Prezgodni unuk princeze Margarete i pranećak kraljice Elizabete, sin njene sestrične Sare, počeo je izazivati pažnju medija i javnosti. Za vrijeme studiranja studija geografije na Univerzitetu u Edinburghu radio je kao lični trener, a sada se pridružuje marincima, prenosi Moj Faks.

Rijetko ko se iz kraljevske porodice može pohvaliti ovakvom zaljubljenošću u sport. Donedavno je mladi Arthur Chatto bio van radara javnosti, no, zbog svoje fizičke spreme počinje privlačiti pažnju mnogih medija, a posebno ženskog dijela šire javnosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako prenosi The Evening Standard, ovaj student nedavno je rekao kraljici Elizabeti kako je “upao” u prestižnu postrojbu kraljevskim marinaca i to 30 godina nakon što je princ Edward također “upao”, ali i odustao od priprema.

Na vjenčanju Meghan i Harryja skrenuo pažnju na sebe

Arthur je inače 29. po redu za krunu, a pažnju medija privukao je na vjenčanju princa Harryja i Meghan kada su se mnogi mediji raspisali “da je skoro ukrao svu pažnju” zbog svog izgleda.

Student se nakon toga povukao iz medija, da bi se opet pojavio pred očima javnosti, prošle godine kao sudionik na humanitarnoj veslačkoj utrci oko Velike Britanije.

Rekao je kraljici da je upao u ovaj program i ispričao joj je sve. Ona je vrlo zadovoljna i ponosna, rekli su insajderi za medije.

Arthur je čak odlazio u divljinu u Balmoral sa svom opremom i kampovao, kako bi se što bolje pripremio za obuku komandosa, kazali su.

No, njegova odluka za pridruživanjem ovom fizički iscrpljujućem režimu zapravo i ne čudi: kada je studirao geografiju na Univerzitetu u Edinburghu, koristio je svoje slobodno studentsko vrijeme kao lični trener u teretani BoundFitness koja na Instagramu dijeli njegove fotografije i video-isječke, a specijalizirao se za treninge snage i izdržljivosti uz fokus na vojni režim tjeleskih priprema.

Njegove pripreme za marince ne staju samo u teretani i na kampiranju. Naime, mladi Chatto je prošle godine s još tri prijatelja odveslao 2 hiljade milja “GB Row Challenge” humanitarnu akcijom kojom se prikupljaju sredstva za Crveni križ.

Na veliku žalost svih obožavateljica, osim što je Arthur izbrisao Instagram profil na kojem je donedavno dijelio fotografije svog privatnog života,a također je i zauzet. 2018. godine Arthur je na svom Instagram profilu podijelio fotografiju s djevojkom koju je upoznao na fakultetu, Lizzie Friend, a koja je u nekoliko navrata viđena u njegovom društvu i navodno su još uvijek zajedno.