Regionalni konkurs za kratku priču: Biber tim

Treći regionalni konkurs za kratku priču o poslijeratnim dešavanjima na području bivše Jugoslavije, organizacije tima Biber, u suradnji sa Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.


Otvoren je treći regionalni konkurs za kratku priču – Biber.

Nije riječ o prvom konkursu Biber, no ovaj put se radi o aktivnijoj temi, znatno proširenijoj i ovom se takmičenju pridaje veći značaj. Teme prethodna dva takmičenja bila su pomirenja, kao uvertira u trenutnu temu koja se bazira na zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije. Ovakve priče mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda. Antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanje s drugima, kao i hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u “neprijateljskim” cipelama, su i priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve. Pozivamo autorke i autore koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da nam pošalju svoje priče. Poziv se odnosi na afirmisane autorke i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali.

Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnom zborniku.

Konkurs je otvoren do 10. 06. 2019.

Žiri čine Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska i Shkelzen Maliqi.

Žiri će izabrati i tri priče koje će osvojiti nagrade. Odluka žirija biće objavljena do kraja oktobra 2019. godine.

Ovim konkursom želimo još i da doprinesemo kulturi prijevoda i objavljivanja autora/ki iz najbližeg susjedstva i da podržimo angažovane autore/ke da nastave da utiču na društvenu promjenu.

Konkurs organizuje Biber tim u saradnji sa Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Više informacija o uslovima konkursa i nagradama možete naći ovdje.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Irma Ahmetspahić

Studentica prve godine prvog ciklusa studija na Fakultetu političkih nauka UNSA, odsjek žurnalistika. Ni manje ni više. Uživam u svijetu medija. Pisanju. Slobodi. Volim košarku, kafu i crnu boju. Uvijek imam olovku i papir.
X