Konkurs opštine Šipovo za dodjelu stipendija

Načelnik Opštine Šipovo Milan Kovač raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima i studenticama prvog ciklusa studija koji imaju prebivalište na području Opštine Šipovo, kao i apsolventima i apsolventicama do dana diplomiranja.


 

Kako prenosi portal Stipendije.ba, stipendije se dodjeljuju za školsku 2018/19. godinu, a pravo na stipendiju imaju redovni studenti i studentice koji su prvi put upisani/e kao redovni studenti, odnosno studentice na državnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini (Republika Srpska, Federacija BiH, Distrikt Brčko) i Republici Srbiji, uz uslove da ne primaju stipendiju od drugog davaoca stipendije i da su imali primjerno vladanje za sve četiri godine srednjeg obrazovanja (za studente i studentice koji su upisali/e prvu godinu studija).

Pravo na stipendiju imaju i apsolventi i apsolventice do dana diplomiranja, pod uslovom da ako apsolvent ili apsolventica u toku apsolventskog staža dipolomira, dužan je da dostavi uvjerenje o diplomiranju.

Stipendije se dodjeljuju za aktuelnu školsku godinu, a visina stipendija biće naknadno određena u zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu opštine.

U konkursu se, između ostalog, navodi da su socijalni status, godina studija i ostvaren uspjeh u prethodnim godinama glavni kriteriji za dodjelu stipendija.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju na adresu: Opština Šipovo, Ulica Trg patrijaha srpskog Pavla 1, sa naznakom: Komisija za dodjelu stipendija.

Konkursi ostaju otvoreni do 02.03.2019. godine, a za više informacija možete pogledati Konkurs opštine Šipovo za dodjelu stipendija

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Irma Ahmetspahić

Studentica prve godine prvog ciklusa studija na Fakultetu političkih nauka UNSA, odsjek žurnalistika. Ni manje ni više. Uživam u svijetu medija. Pisanju. Slobodi. Volim košarku, kafu i crnu boju. Uvijek imam olovku i papir.
X