Konkurs opštine Šipovo za dodjelu stipendija

Načelnik Opštine Šipovo Milan Kovač raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima i studenticama prvog ciklusa studija koji imaju prebivalište na području Opštine Šipovo, kao i apsolventima i apsolventicama do dana diplomiranja.


9fws3Phx Natjecaj stipendije

 

Kako prenosi portal Stipendije.ba, stipendije se dodjeljuju za školsku 2018/19. godinu, a pravo na stipendiju imaju redovni studenti i studentice koji su prvi put upisani/e kao redovni studenti, odnosno studentice na državnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini (Republika Srpska, Federacija BiH, Distrikt Brčko) i Republici Srbiji, uz uslove da ne primaju stipendiju od drugog davaoca stipendije i da su imali primjerno vladanje za sve četiri godine srednjeg obrazovanja (za studente i studentice koji su upisali/e prvu godinu studija).

Pravo na stipendiju imaju i apsolventi i apsolventice do dana diplomiranja, pod uslovom da ako apsolvent ili apsolventica u toku apsolventskog staža dipolomira, dužan je da dostavi uvjerenje o diplomiranju.

Stipendije se dodjeljuju za aktuelnu školsku godinu, a visina stipendija biće naknadno određena u zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu opštine.

U konkursu se, između ostalog, navodi da su socijalni status, godina studija i ostvaren uspjeh u prethodnim godinama glavni kriteriji za dodjelu stipendija.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju na adresu: Opština Šipovo, Ulica Trg patrijaha srpskog Pavla 1, sa naznakom: Komisija za dodjelu stipendija.

Konkursi ostaju otvoreni do 02.03.2019. godine, a za više informacija možete pogledati Konkurs opštine Šipovo za dodjelu stipendija

(STUDOMAT.ba)