R&D stipendije u oblasti nauke u SAD-u

Kompanija R&D Systems objavljuje konkurs za dodjelu stipendija međunarodnim studentima koji žele da steknu diplomu u Sjedinjenim Američkim Državama


Stipendije se dodjeljuju za zimski semestar u akademskoj 2018. godini i jedna stipendija za ljetnji semester iste godine. Mogu se dodijeliti jednom studentu po semestru. Stipendije se dodjeljuju dva puta godišnje u iznosu od 1 500 dolara. Aplikanti će biti obaviješteni četvrtog avgusta 2018. godine o rezultatima procesa selekcije, piše mladiinfo.

Advertisements

USLOVI

Pravo na prijavu imaju studenti koji se upisuju na program studija za sticanje diplome (bez obzira na nivo) u oblasti nauke. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidatu je odobren prijem (upis) na univerzitet
– kandidat nije američki državljanin.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: scholarship@novusbio.com. Potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

– popunjeni prijavni obrazac
– akademske transkripte svih ocjena u toku prethodnog školovanja i studiranja
– ličnu izjavu (najmanje 500 riječi) u kojoj kandidat navodi kako će iskoristiti diplomu u oblasti nauke ili deset razloga zbog kojih kandidat voli nauku.

Advertisements

Prijavni obrazac

ROK ZA PRIJAVU:

15. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

R&D Systems je preduzeće za biološke proizvode iz Minesote koje se bavi proizvodnjom hematoloških kontrola i kalibratora za upotrebu u bolnicama i klinikama. 1977. godine je kompanija predstavila svoj prvi proizvod.

VIše informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)