Pusti mašti na volju! Četiri aktivnosti koje bude kreativnost i podižu raspoloženje

Ponekad upadnemo u kolotečinu pa zaboravimo stati i jednostavno uživati u malim stvarima u životu. Probudite se početkom ljeta i posvetite se aktivnostima koje bude kreativnost i podižu raspoloženje.


summer 1590820075

1. Fotografiranje

Advertisements

Ako želite na zabavan način probuditi svoju kreativnost, fotografiranje ili snimanje prava je aktivnost za vas. Svakako preporučujemo da stvarate uspomene i stječete nove vještine u prirodi jer boravak na otvorenom sam po sebi poboljšava raspoloženje i povećava količinu vitamina D, koji je tijelu prijeko potreban. Buđenje prirode u proljeće neka vas inspiriše za fotografiranje ili snimanje. Izađite iz svakodnevne rutine i pogledajte stvari iz drugog ugla.

photography 1590820121

2. Izrada albuma

Nakon što ste napunili memoriju svog pametnog mobitela fotografijama, sjednite u hlad i od njih izradite album. Mnoštvo je aplikacija i online stranica koje vam u tome mogu pomoći. Takav personalizirani album izradite za sebe ili ga poklonite porodici ili prijateljima. Ako ste više tip osobe ”uradi sam”, možete napraviti album od nule. Koristite šarene papire, karton i fotografije koje ste isprintali na printeru.

Advertisements

3. Ples

Izvijanje tijela u ritmu muzike vrlo je zabavna i učinkovita terapija. Nije tajna da nas plesanje čini sretnima. Ono doslovno povećava nivo endorfina, odnosno hormona sreće koji poboljšava raspoloženje i pomaže nam da se borimo protiv stresa. Plesom povećavamo i kapacitet pluća, jačamo kardiovaskularni sistem i srce. Nemojte se opterećivati kako izgledate, otpustite kočnice i zabavite se.

dancing 1590820163

4. Igranje igrica

Pasivno gledanje serija ili filmova ponekad nije loše zamijeniti igranjem igrica. Još bi pogodnije bilo ukoliko imate društvo s kojim se možete zabavljati na taj način, jer je ujedno i društvena aktivnost koja potiče energičnost, ali i vašu društvenu aktivnost, koja uključuje vrijeme s prijateljima ili porodicom.