Prva faza lineupa: 10 veličanstvenih koji će zapaliti plesni podij drugog Garden of Dreams festivala

Dok pripreme za drugo izdanje idu punom parom, a euforija polako raste, vrijeme je da vam predstavimo muzička imena koja najavljuju nezaboran provod na ovogodišnjem Garden of Dreams Festivalu.

 Prva faza lineupa: 10 veličanstvenih koji će zapaliti plesni podij drugog Garden of Dreams festivala

Bliži se drugo izdanje Garden of Dreams Festivala, koje će se održati od 12.-14. juna na magičnim lokacijama bh. prijestolnice. Drugo izdanje GoD Festival potrudit će se nadmašiti prošlogodišnji uspjeh i potvrditi kvalitet koji su prepoznali svi umjetnici i fanovi elektronske muzike, ali i Ambasador.hr koji je Graden of Dreams Festival prepoznao kao izuzetno kvalitetan projekat vrijedan pažnje, nominovavši ga za “Regionalni festival godine”.

Garden of Dreams sve više postaje globalni fenomen, a ove godine će u Sarajevo dovesti neka od najvećih imena na svjetskoj elektronskoj sceni kao što su Roy Rosenfeld, Sebastian Mulleart, Fedja Knajdl, LIFE4FUNK, Runy, After Affair, Echonomist, Mulya G.Edd i Glowal.

ROY ROSENFELD

Rođen je i odrastao na čarobnim ulicama Jeruzalema, a trenutno boravi u Tel-Avivu, glavnom gradu izraelske elektronske muzike. “Pliva” u različitim žanrovima elektronske muzike, bilo da je riječ o dreamy, progresivnom, melody, balearnom, percussive i mikro house-u ili hipnotizirajućem minimal technu – stvarno nije važno, jer sve to čini jednistven zvuk Roya Rosenfelda. On tvrdi kako trebamo čuvati i zaštititi jedinstvenost i posebnost svakog od nas, a  upravo to ćemo i učiniti na drugom izdanju Garden of Dreams Festivala.

SEBASTIAN MULLEART

Ovaj Šveđanin, koji je poznat i kao dio tehno sastava Minilogue, već je etabliran kao moćna sila u svijetu elektronske muzike Sa svojim inovativnim pristupom kako životu tako i muzici, uspio je premostiti jaz između elektronske i klasične muzike. Live nastupi Sebastiana Mullaerta  djeluju zadivljujuće, spajajući tehničko čarobnjaštvo s energijom, atmosferom i euforijom, a nema sumnje kako će upravo takvo muzičko iskustvo ponuditi i sarajevskoj publici.

Fedja Knajdl

Fedja je svoju muzičku karijeru započeo najprije sa rock, a kasnije i  alternativnim zvukom. Svirao je u nekoliko rock bendova, kao i u alternativnom bendu BADGE, koji je nekada bio vrlo uspješan. Isprva se njegova  muzika temeljila na tvrdom (techno) zvuku s naznakom tech-housea, elektro, funk i tribal techno zvuka. Nedavno je, međutim, počeo sve više eksperimentirati sa house zvukovima, kombinirajući i druge žanrove kako bi ih objedinio. Svojim jedinstvenim zvukom Fedja Knajdl će i ove godine publiku Garden of Dreams Festivala  “baciti” u trans.

LIFE4FUNK

Kao rezident poznatog plesnog bara Diva stekao je vještine mixanja klupske muzike i organizacije događaja. Gostujući u mnogim klubovima u bivšoj Jugoslaviji postao je poznat kao izvrstan izvođač sa fantastičnim DJ vještinama, najboljim izborom underground muzike i svojom dinamičnom vezom s partijanerima. 2007. godine pridružuje se Englishbreakfast DJ  ekipi koja je zaslužna za veliki broj fantastičnih klupskih večeri u Novom Sadu. Sada, nakon 20 sjajnih godina DJ-inga, živi u Rijeci (Hrvatska), gdje vodi noćni klub Crkva te nastavlja biti u istom slavnom raspoloženju, koje će, sigurni smo, prenijeti i na sarajevsku publiku.

RUNY

Stefan Rončević – Runy je boss label, promoter, DJ, producent i siva eminencija projekta CMOK. Runy je čovjek koji je uložio svu svoju energiju u jedinstvenu viziju da elektronsku muziku razvije u lokalnoj sredini u kojoj boravi. Organizujući žurke, bookirajući domaća i inostrana, prateći svoju energiju i svoj DJ njuh, uspio je nakon samo nekoliko godina. Zahvaljujući njemu, Crvenački Potok sada je već omiljena destinacija za sve ljude željne dobrog provoda, a od 12.-14. juna će to biti i Sarajevo.

AFTER AFFAIR

After Affair trenutno je najtraženiji bosanskohercegovački DJ dvojac koji je osvojio region,   čine ga dva iskusna DJ-a – Bonjasky & Ivan Z, a njihovo muzičko partnerstvo temelji se na kombinovanim korijenima različitih žanrova elektronske muzike. Ovaj dinamični duo izglasan je za najboljeg regionalnog DJ-a 2019.godine na dodjeli nagrada “Ambasador”. Na Garden of Dreams Festivalu su “na svom terenu” tako će i ove godine imati priliku raspleasti sve prisutne na plesnom podiju sarajevske bašte snova.

ECHONOMIST

Iz predivnog Souluna na drugi Garden of Dreams Festival stiže nam i Petros Manganaris, poznatiji kao Echonomist. U ovom je trenutku započeo vlastiti solo projekt Echonomist, izdavši svoje prve pjesme pod etiketama kao što su  Resopal, When You Records, Time Has Changed i Dessous Recordings Iako njegov osebujan stil varira negdje između underground tech house i techna, on nikad ne pravi kompromise po pitanju kvaliteta, što ga čini jednim od najplodonosnijih svjetskih producenata. Uvijek je u potrazi za novim zvukovima, muzikom i groov-om  kojima će se prodrmati i plesni podij sarajevske bašte snova.

MULYA

Ovaj progresivni genije je već kao dijete počeo sa komponovanje, što i ne čudi jer je njegov otac bio operni dirigent. Zadržavajući flow kotrljajućih synth linija i složenih produkcija, izašao je sa svojim prvim EP-om „Marvin“, u savršenom trenutku u izdanju MoBlack Records-a. Remixi za Animal Trainers, Sabb, EP u Bog's Atlantu i još jedan EP u Leharovom Multinotes-u jasno pokazuju da je “Marvin”  bio tek početak.

Zato, kada MULYA stupi na Garden of Dreams scenu, nemojte očekivati ​​ništa manje od teških bubnjeva, precizne produkcije i dubokih vibeova.

G.EDD

Edin Gazić a.k.a G.Edd rođen je 27. oktobra 1985. u Zenici i jedan je od vodećih DJ-eva u Bosni i Hercegovini. Njegov osnovni stil je house, koji kombinira s elektro i minimalom,a njegove singlove možemo pronaći u različitim žanrovima elektronske muzike. G.Edd je definitivno jedan od onih ljudi koji su rođeni da budu DJ. G.Edd će se opet naći za DJ pultom Garden of Dreams Festivala i svojim DJ setovima oduševiti prisutne u bašti snova.

GLOWAL

Glowal je audio dvojac talijanskih producenata Fabija Giannellija i Alessandra Gasperinija – koji spaja uzburkanu atmosferu, zarazne ritmove i emotivne vokale, stvarajući jedinstveni zvučni identitet. Njihova muzika pokreće tijela, uma i duše. Do sada su nastupali u Londonu, Berlinu, Moskvi, Tel Avivu, Istanbulu, Milanu, Bangaloreu, Firenci, Dubaiju i mnogim drugim lokacijama širom svijeta, a svoj nastup će zabilježiti i u Sarajevu, na drugom Garden of Dreams Festivalu.

Od danas su u prodaju puštene i presale karte po cijeni od 55 KM za cijeli festival, koje je moguće kupiti putem servisa kupikartu.ba.

Možda te i ovo zanima?