Promocija knjige „Nesvjesni svjedok“ priznatog italijanskog autora Gianrico Carofiglia

EU info centar u BiH u saradnji sa Udruženjem za promociju italijanske kulture Dante Alighieri i Ambasadom Italije u BiH organizuje promociju bh. izdanja knjige pod nazivom „Nesvjesni svjedok“ , jednog od najprodavanijih italijanskih autora Gianrico Carofiglia.


nesvjesni svjedok

EU info centar u BiH u saradnji sa  Udruženjem za promociju italijanske kulture Dante Alighieri i Ambasadom Italije u BiH organizuje promociju bh. izdanja knjige pod nazivom „Nesvjesni svjedok“ , jednog od najprodavanijih italijanskih autora Gianrico Carofiglia.

Promocija knjige biti će upriličena u četvrtak 19. marta u prostorijama EU info centra u  u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 18:00 sati.

Specijalno za ovu priliku prisutnima će se kratkom video porukom obratiti i autor knjige.

Govornici na promociji biti će novinar Dževdet Tuzlić, tužiteljica Tužilaštva BiH Enisa Adrović, sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Mirsada Dučić-Čaušević, advokat Amila Mujčinović i prevoditeljica knjige Amra Olovčić, te predstavnici iz italijanske ambasade. Nakon službene promocije knjige posjetitelji će moći učestovati u otvorenoj diskusiji o savremenoj italijanskoj književnosti, društvu i pravosuđu, te sličnostima i razlikama između Bosne i Hercegovine i Italije u ovim oblastima.

Bosanskohercegovačko izdanje knjige objavila je knjižarsko-izdavačka kuća Buybook iz Sarajeva.

O autoru:

Gianrico Carofiglio rođen je u Bariju 1961. godine. Dugo vremena je bio javni tužilac u odjelu specijaliziranom za organizovani kriminal. 2007. godine imenovan je u Parlamentarnu komisiju za borbu protiv mafije, a od 2008. do 2013. godine za senatora u parlamentu Republike Italije. U književnosti debitira 2002. godine romanom Nesvjesni svjedok je glavni junak advokat Guido Guerrieri. Objavio je još četiri romana, dva eseja, dvije zbirke priča, kao i jedan grafički roman. Dobitnik je niza nagrada, a njegova djela prevedena su na dvadeset i pet jezika i objavljena u više od sto trideset zemalja.

EU info centar je projekat koji se finansira sredstvima Evropske unije koji ima za cilj povećanje razumijevanja bh. građana o EU institucijama, njenim politikama, ciljevima, prioritetima i mogućnostima, te odnosima BiH i EU.

Prisustvo je potrebno potvrditi najkasnije do 18. marta 2015. na mail info@euic.ba.

(STUDOMAT.ba)