Profesor tijekom predavanja pričuvao bebu kako bi tata student napravio bilješke

Akademski građani i građanke su nerijetko ljudi, zbog čega se i potenciraju ovakve vijesti. Jedna od takvih je i preplavila američke medije, time i naše prostore te izazvala oduševljenja kod čitatelja i čitateljki. Profesor se pokazao kao čovjek i prijatelj prepun razumijevanja i podrške prema svojim studentima.


Možda dosada niste, vi koji čitate ovaj post, imali priliku osjetiti težinu situacije kada ste roditelj, a uporedo studirate. Studenti i studentice koji su se našli u takvoj situaciji, u kojoj prevladava čežnja za djetetom i u njima gori želja da završe fakultet, svjesni su koliko je teško usladiti akademske obaveze s obavezama koje slijede dolaskom prinove u porodicu. Sudeći po njihovim iskustvima, zaista je komplicirano balansirati između djeteta i studijskih obaveza, naročito ako je mala mogućnost pronalazak adekvatne dadilje. Ako i niste bili dio te ozbiljne priče nikada dosad, barem jeste imali priliku rasporediti privatne obaveze, zaposlenje, aktivnosti, treninge i slične zadatke koje nameće život, kako biste stigli završiti sve potrebne obaveze koje studiranje iziskuje.

Advertisements

Tako student Wayne Hayer nije imao sreće u traženju dadilje pa je morao doći s bebom na predavanje, ali u pomoć mu je uskočio ni manje ni više nego profesor.

Profesor Nathan Alexander s Morehouse Collegea osvojio je srca korisnika interneta diljem svijeta i to samo jednom fotografijom. Netko od njegovih studenata stavio je fotku profesora Alexandera dok drži dijete tijekom predavanja kako bi tata student koji nije pronašao dadilju mogao zapisivati.

Advertisements

Upravo zato što je profesorova gesta vrlo simpatična i slatka, odmah je postao internetska zvijezda. Nije osjetio nikakav vid poniženja, nije se osjećao potlačeno i izazvao je divljenje velike većine i prisutnih i onih koji su to putem društvenih mreža poslije doznali. Mnogi podržavaju njegov potez, a kako i ne, kada je pomogao svom studentu i malo pričuvao njegovo dijete, što ga nije ničega koštalo, samo mu je imponovalo čak. Profesor je dobio pohvale pa se među onima koji ga hvale i zahvaljuju našla i studentova supruga, Firda Amalia Hayer.

Wayne i ja smo nedavno postali roditelji. On radi dva posla i k tome je redovan student i zato je rijetko kod kuće. Živimo daleko od prijatelja i porodice pa se često ja brinem za bebu Assatu. Svatko ko je tek postao majka zna koliko to nekada može biti stresno i iscrpljujuće. Zato mi je Wayne htio malo olakšati pa pričuvati bebu. Nažalost, nije našao dadilju pa je otišao s Assatom na predavanje. Hvala profesorima poput Nathana Alexandera koji su puni razumijevanja i suosjećanja, napisala je studentova supruga na Facebooku.

(STUDOMAT.ba)