Konkurs za dodjelu stipendija ljetne škole u Njemačkoj

Učenje njemačkog jezika, studentima i studenticama je omogućeno na području Njemačke, tijekom ljetne škole i pokriva troškove koje kurs iziskuje. Prijave traju u mjesecu martu i pravo ostvaruju svi studenti i studentice upisani na neki od univerziteta u Bosni i Hercegovini.


Bayhost logo

Ljetni kurs njemačkog jezika u Bavarskoj, planiran za 2019. godinu, obuhvaća stipendiju namijenjenu studentima i studenticama, kao i mladima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Ukrajine, Hrvatske, Kosova i Makedonije, koji su upisani ili uposleni na univerzitetima tih zemalja u trenutku podnošenja zahtjeva. Konkurs je raspisao Bavarski akademski centar za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Europu (BAYHOST).

Bavarski akademski centar (BAYHOST) za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Europu promoviše akademsku razmjenu između Bavarske i zemalja Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, uključujući i Rusiju. BAYHOST podržava Bavarske univerzitete i univerzitete primijenjene nauke kroz svoje specifične kompetencije podržavajući njihovu saradnju sa akademskim organizacijama u partnerskim zemljama i uspostavljanjem novih partnerstava.

Stipendija pokriva troškove kursa, smještaj i dodatak za hranu, a ne pokriva putne troškove, osiguranje i troškovi vize. Dodatak za hranu u 2019. godini biti će 16 eura dnevno za sve ljetne kurseve.

Uslovi za dobijanje stipendije su i poznavanje njemačkog jezika (minimum nivo B1).

Potrebnu dokumentaciju slati isključivo poštom na adresu:
BAYHOST / Stichwort: „Sommersprachkursbewerbung“
UNIVERSITÄTSSTR. 31
93053 REGENSBURG
DEUTSCHLAND

Konkurs ostaje otvoren do 25. marta, a za više informacija možete pogledati bayhost-2019 ili na oficijelnoj web stranici Bavarskog akademskog centra (BAYHOST).

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Irma Ahmetspahić

Studentica prve godine prvog ciklusa studija na Fakultetu političkih nauka UNSA, odsjek žurnalistika. Ni manje ni više. Uživam u svijetu medija. Pisanju. Slobodi. Volim košarku, kafu i crnu boju. Uvijek imam olovku i papir.
X