Konkurs za dodjelu stipendija ljetne škole u Njemačkoj

Učenje njemačkog jezika, studentima i studenticama je omogućeno na području Njemačke, tijekom ljetne škole i pokriva troškove koje kurs iziskuje. Prijave traju u mjesecu martu i pravo ostvaruju svi studenti i studentice upisani na neki od univerziteta u Bosni i Hercegovini.


bayhost logo
Bayhost logo

Ljetni kurs njemačkog jezika u Bavarskoj, planiran za 2019. godinu, obuhvaća stipendiju namijenjenu studentima i studenticama, kao i mladima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Ukrajine, Hrvatske, Kosova i Makedonije, koji su upisani ili uposleni na univerzitetima tih zemalja u trenutku podnošenja zahtjeva. Konkurs je raspisao Bavarski akademski centar za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Europu (BAYHOST).

Bavarski akademski centar (BAYHOST) za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Europu promoviše akademsku razmjenu između Bavarske i zemalja Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, uključujući i Rusiju. BAYHOST podržava Bavarske univerzitete i univerzitete primijenjene nauke kroz svoje specifične kompetencije podržavajući njihovu saradnju sa akademskim organizacijama u partnerskim zemljama i uspostavljanjem novih partnerstava.

Stipendija pokriva troškove kursa, smještaj i dodatak za hranu, a ne pokriva putne troškove, osiguranje i troškovi vize. Dodatak za hranu u 2019. godini biti će 16 eura dnevno za sve ljetne kurseve.

Uslovi za dobijanje stipendije su i poznavanje njemačkog jezika (minimum nivo B1).

Potrebnu dokumentaciju slati isključivo poštom na adresu:
BAYHOST / Stichwort: „Sommersprachkursbewerbung“
UNIVERSITÄTSSTR. 31
93053 REGENSBURG
DEUTSCHLAND

Konkurs ostaje otvoren do 25. marta, a za više informacija možete pogledati bayhost-2019 ili na oficijelnoj web stranici Bavarskog akademskog centra (BAYHOST).

(STUDOMAT.ba)