Profesor studenticu oborio zbog seminarskog rada: “Ne polažem za desetku, bitan mi je samo prolaz”

Neobičan slučaj desio se na fakultetu u BiH. Studentica pala ispit zbog seminarskog rada.


Foto: Envato

Juni je period ispitih rokova i ono vrijeme kada studenti žele riješiti sve svoje obaveze i uživati ostatak ljeta.

Advertisements

Neki pak planiraju i raditi cijelo ljeto kako bi zaradili za nastavak školovanja. Tu zamisao je imala i studentica druge godine Mašinskog fakulteta.

Naime, studentica je isplanirala sve svoje obaveze u junskom roku, kako bi mogla raditi ostatak ljeta. Međutim, dogodila se nepredviđena okolnost.

Za ekipu portala STUDOMAT.ba studentica se požalila da je profesor oborio, ni manje ni više, nego zbog seminarskog rada.

– Seminarski rad sam pisala nekoliko dana. U pitanju su bili računski zadaci, koje je trebalo riješiti a potom u obliku seminarskog rada malo objasniti. U pitanju je izborni predmet iz kojeg sam položila pismeni dio ispita, pa mi je ostao samo seminarski rad. Uradila sam, naučila a potom i izašla na ispit.

Advertisements

Htjela sam prva od studenata odgovarati. Bila sam uvjerena da ću položiti. Međutim, desilo se nešto neočekivano, ono što ni sama nisam mogla naslutiti. Pronašao mi je jedan podatak koji je po njegovom mišljenju bio suvišan, da popravim par sitnica i da dođem idući rok, kazala je studentica.

Studentica nam je potom ispričala kako se osjećala kada je izašla sa ispita.

– Bila sam začuđena. Mislila sam da će oduzimati bodove, a ne tražiti “dlaku u jajetu”. Ne polažem za desetku. Bitan mi je samo prolaz, ističe studentica.

– Poslije mi je bilo smiješno. Nakon ispita sjela sam na klupu ispred fakulteta i ugledala kako ostali studenti dolaze za mnom. Sve nas je oborio. Taj dan se ipak ocjenjivalo neznanje, umjesto znanje, dodaje studentica.