Prilika za najbolje: Studente generacije i ove godine čeka posao

Najbolji studenti zaslužuju da im se na ovaj način oduže za njihov trud.


Vlada RS-a i ove godine planira obezbijediti posao najboljim studentima sa dva javna univerziteta u ovom entitetu.

Advertisements

Ovu informaciju je za Srpskainfo potvrdio predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, koji je istakao da je već dao nalog ministru za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Srđanu Rajčeviću da od dva javna univerziteta u RS-u pribavi podatke o studentima generacije kojima će potom biti ponuđen posao.

– To je praksa koju je počela moja Vlada i koja će biti nastavljena. Ti mladi ljudi su potrebni Srpskoj jer su oni budućnost Republike. Želimo da im pošaljemo poruku da neko prati njihov rad i rezultate, te da cijenimo njihov trud. Mi ćemo im dati posao, a oni treba da daju svoj doprinos razvoju Srpske, istakao je Višković.

Premijer je istakao da je ovo i način da se promovišu javni univerziteti, te da najbolji studenti zaslužuju da im se oduže na ovaj način za njihov trud.

Advertisements

Višković je podsjetio da je boravak u studentskim domovima u RS-u najpovoljniji u okruženju jer na ovaj način žele da stimulišu mlade da što više upisuju fakultete i da se kroz godine studija bore da budu najbolji i da ostanu u RS-u.

Podsjećamo, Višković je, nakon što je došao na mjesto predsjednika Vlade RS-a, obećao studentima generacije Univerziteta u Banjaluci i Univerziteta u Istočnom Sarajevu da će im obezbijediti posao u institucijama i javnim preduzećima u RS-u.

U protekle dvije godine to obećanje je i ispunio, pa su 2019. godine posao dobila 34 studenta generacije, a prošle godine isto toliko.