Prilika za mlade ljude koji žele učiti i raditi: 10 stipendija za studente iz BIH

Atlantbh je jedna od prvih kompanija za razvoj softvera u BIH i već godinama postiže izvrsne rezultate sa nekim od najvećih kompanija na svijetu. Opredjeljenje Atlantbh je da razvija radno okruženje za uposlenike, koje je teško zamislivo u Bosni i Hercegovini, pa i šire. Posebnu pažnju posvećuju projektima u zajednici kroz promociju i podržavanje različitih društveno-korisnih aktivnosti.


atlant 2

Osim studentskih takmičenja i edukativnih događaja, te kontinuirane saradnje sa studentskim asocijacima, u zadnjih nekoliko godina obučili su 100 praktikanata kroz program ABH prakse. Svi su oni našli posao u IT kompanijama u BiH, a 35 najboljih danas radi u Atlantbh.

Advertisements

Podrška obrazovanju i zapošljavanju mladih ljudi je važan prioritet za Atlantbh. Zbog toga Atlantbh želi nastaviti ulagati u mlade ljude, spremne da uče i da razvijaju IT sektor, i Bosnu i Hercegovinu.

Ove godine, Atlantbh raspisuje konkurs za stipendiranje 10 studenata tehničko-tehnoloških fakulteta (I i II godina, I ciklus studija) u dvije kategorije: uspješni studenti i studenti iz socijalno ugroženih porodica.

atlant 1

– Softverska industrija ima ogroman potencijal u BiH i priliku da zaposli 6000 mladih u narednih 5 godina. Mi pokušavamo doprinijeti razvoju sektora kroz različite edukacijske događaje koje organizujemo, a posebno se ponosimo ABH praksom koja ima za cilj da obezbijedi mladim i ambicioznim ljudima sticanje iskustva. Tokom 2018. godine smo postigli izvanredne rezultate za koje su prije svega zaslužni naši ljudi, edukovali smo 100 praktikanata i želimo svoj uspjeh podijeliti i sa ostalim, jer vjerujemo u budućnost IT sektora i budućnost BIH. Ove godine želimo stipendirati uspješne studente tehničko-tehnoloških fakulteta i doprinijeti njihovom daljem razvoju u ovoj oblasti, poručuju iz Atlantbh.

Advertisements

Kažu da žele biti primjer drugim IT kompanijama na tržištu:

– Svjesni smo situacije. Mladi odlaze ili žele otići, a imamo toliko potencijala na našem tržištu. Želimo graditi Bosnu i Hercegovinu, zadržati mlade ljude jer smo pokazali da bosansku pamet zaista možemo prodavati na svjetskom tržištu.

Detalje konkursa za 10 stipendija koje će Atlantbh dati u 2019. godini možete pogledati na:  https://www.atlantbh.com/stipendije

(STUDOMAT.ba)