Stipendije Centra za njemački jezik Vokabula

Centar za njemački jezik Vokabula iz Mostara objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija studentima dodiplomskog studija njemačkog jezika za ak. 2018/19. godinu.


vokabula

Stipendije se dodjeljuju u trajanju od devet mjeseci od trenutka potpisivanja ugovora o stipendiranju, uz mogućnost produženja, a visina mjesečne stipendije iznosi 100 KM, prenosi portal Stipendije.ba.

Advertisements

Pravo prijave za stipendiju imaju redovni studenti diplomskog studija njemačkog jezika koji nisu obnavljali godinu/semestar (osim ukoliko imaju opravdan razlog (bolest, financijski razlog i sl. – potrebno potkrijepiti dokumentacijom) s prosječnom ocjenom preddiplomskog i diplomskog studija od 3.5 ili višom od 3.5, ukoliko je riječ o Sveučilištu, odnosno 8.0 ili višom od 8.0, ukoliko je riječ o Univerzitetu.

Iz Centra za njemački jezik Vokabula iz Mostara istiću da su kao najprepoznatljivija škola njemačkog jezika u Mostaru ponosni što stipendiranjem studenata mogu uzeti učešća u razvoju mladih ljudi i pomoći im da postignu još više, te dodaju da su od samog početka svjesni ulaganja u mlade ljude i da izrazito cijenie i nagrađuju znanje i dodatni angažman, a ove akademske godine idu i korak dalje i nude još jednu priliku studentima i to kroz projekt Postigni više!, odnosno bespovratna sredstva za izvrsne studente.

Iz Centra napominju da, osim pružanja financijske pomoći studentima, imaju za cilj sarađivati s mladim studentima već tokom njihovog studija, ponuditi im mogućnosti dodatnog učenja, pratiti ih te im pomoći da budu što uspješniji nakon što završe fakultet.

Advertisements

Prijave sa potrebnom dokumentacijom možete poslati na info@vokabula.com najkasnije do 20. decembra.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)