Prijavite se za diplomski studijski program UN-a

Diplomski studijski program (GSP – Graduate Study Programme) Informativne službe Ujedinjenih nacija najdugovječniji je obrazovni program Ujedinjenih nacija. Sada u svojoj 59. godini, tokom decenija GSP je obučio hiljade mladih iz preko 100 zemalja.


united nations 1614266930

Seminar pruža priliku polaznicima da prodube svoje razumijevanje sistema Ujedinjenih nacija i International Geneva kroz posmatranja iz prve ruke, predavanja, istraživanja, rad u grupama i posjete institucijama sa sjedištem u Ženevi. Pedeset deveto izdanje GSP programa održat će se u Palati Nacija u Ženevi u Švicarskoj od ponedeljka, 28. juna do petka, 9. jula 2021. godine. Sadržavat će  predavanja predstavnika Ujedinjenih nacija i drugih organizacija sa sjedištem u Ženevi, posjete institucijama i svakodnevni rad u radnim grupama pod vodstvom stručnih moderatora. Tema GSP-a za 2021. godinu biće: „Post-COVID svijet: resetovanje, otpornost, oporavak“.Učešće u ovom programu je besplatno. Ujedinjene nacije ne daju nikakav finansijski doprinos za troškove viza, putovanja, ishrane i smještaja učesnika. Vlade, univerziteti ili fondacije mogu ponuditi grantove odabranim kandidatima. Kandidati u tom pogledu treba da potraže savjet od svojih univerziteta.

Advertisements

Uslovi

Tečno znanje engleskog jezika je neophodno. Kako se nekoliko sesija i diskusija može održati na francuskom, potrebno je i radno znanje francuskog jezika.Kandidati moraju imati od 22 do 32 godine u vrijeme prijave.Kandidati moraju biti upisani na master studije ili postdiplomske studije u vreme prijave. Kandidati koji su već učestvovali u prethodnim izdanjima programa neće moći ponovo da se prijave.

Način prijave

Za prijavu popunite aplikacionu formu.

Uz prijavu pošaljite i kopiju pasoša, pismo preporuke (samo na engleskom ili francuskom jeziku) univerziteta ili vladinog organa, dokaz o trenutnom upisu (u vreme prijave) na magistarskom ili postdiplomskom programu i stečene univerzitetske diplome. Od izabranih kandidata zatražiće se da predaju ljekarsko uvjerenje o svom dobrom zdravstvenom stanju i dokaz o zdravstvenom osiguranju u Švajcarskoj za vrijeme trajanja GSP-a. Ova dva dokumenta biće prihvaćena samo na engleskom ili francuskom jeziku. Prijave kandidata koji su već zaposleni sa punim radnim vremenom neće se razmatrati.

Rok za prijavu: 05.03.2021. godine

Za više detalja kliknite ovdje.