Prijavite se na stipendije Ministarstva vanjskih poslova Francuske

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske i međunarodnog razvoja dodjeljuje Eiffel Excellence stipendije međunarodnim studentima koji žele da upišu magistarske ili doktorske studije na nekom od akreditovanih univerziteta u Francuskoj.


francuska1

Program pomaže u oblikovanju budućnosti kandidata u privatnom i javnom sektoru, u prioritetnim oblastima studiranja i podstiče prijave iz zemalja u razvoju na master nivou i zemalja u razvoju i industrijalizovanih zemalja na nivou doktorskih studija.

U okviru programa, dodjeljuju se stipendije u iznosu od:

  • 1.181 euro mjesečno za magistarske studije;
  • 1.400 eura na mjesečnom nivou za doktorske studije.

Pored mjesečne stipendije, stipendistima će biti obezbijeđene avionske karte, zdravstveno osiguranje i naknada za troškove smještaja.

USLOVI
Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja. Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

  • kandidati za magistarske studije ne smiju imati više od 30, a kandidati za doktorske studije ne smiju imati više od 35 godina starosti;
  • kandidati imaju dobro znanje engleskog jezika;
  • kandidati se po prvi put upisuju na magistarske i dotorske studije.

NAČIN PRIJAVE

Kandidati se prvo moraju prijaviti i izabrati bilo koju od akademskih institucija visokog obrazovanja u Francuskoj. Nakon prijave za upis na magistarske ili PhD studije, institucija domaćin šalje prijavni obrazac kandidatu. Za dodatne informacije o načinu prijave, preporučuje se da kandidati detaljno pročitaju uputstva

ROK ZA PRIJAVU: 12. januar 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Campus France agencija osnovana je 2010. godine kao javna institucija koja promoviše visoko obrazovanje i mobilnost inostranih studenata, istraživača i stručnjaka.

(STUDOMAT.ba)