Pariški institut za političke studije dodjeljuje stipendije

Pariški institut za političke studije (Paris Institute of Political Studies – Sciences Po) dodjeljuje Emile-Boutmy stipendije studentima koji žele da upišu osnovne i magistarske stipendije na tom Univerzitetu u akademskoj 2018/2019. godini u Francuskoj.


paris

OBLAST: političke studije

Advertisements

Science Po univerzitet je kreirao stipendijski Emile-Boutmy program kako bi okupio najbolje inostrane studente izvan Evropske unije. Stipendija se dodjeljuje najboljim studentima čiji se profili podudaraju sa prioritetima prijema Univerziteta i pojedinačnim kriterijumima studijskih programa. Dostupne su za trogodišnje osnovne studije i dvogodišnji magistarski program. U okviru programa, dodjeljuju se stipendije sa različitim iznosima:

1) za osnovne studije (na godišnjem nivou):

  • stipendija za školarinu u iznosu od 7.300 eura za tri godine, uz dodatni iznos od 5.000 eura za troškove izdržavanja tokom studija;
  • stipendija za školarinu u iznosu od 7.300 eura za tri godine;
  • stipendija za školarinu u iznosu od 5.000 eura za tri godine;
  • stipendija za školarinu u iznosu od 3.000 eura za tri godine.

2) za magistarske studije (na godišnjem nivou):

  • stipendija za školarinu u iznosu od 10.000 eura za dvije godine;
  • stipendija za školarinu u iznosu od 5.000 eura za dvije godine.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju inostrani studenti koji se po prvi put prijavljuju za upis na Sciences Po. Kvalifikovani kandidat dolaze iz zemlje koja nije članica Evropske unije i domaćinstva koje ne plaća poreze u okviru EU-a.

Studenti koji se prijavljuju za jednu godinu magistarskog programa i PhD studenti nemaju pravo na prijavu. Emily-Boutmy stipendija se ne smije kombinovati s anekom drugom stipendijom, te studenti koji su dio nekog stipendijskog programa, takođe ne ostvaruju pravo na prijavu.

Odabir kandidata se vrši na osnovu zasluga, vrsti profila, kao i socijalnih kriterijuma.

NAČIN PRIJAVE

Advertisements

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju prijaviti za odabrani studijski program na Sciences Po univerzitetu. Kandidati za osnovne i magistarske studije se mogu prijaviti za upis na linku.

Studenti moraju navesti da se prijavljuju za Emile-Boutmy stipendiju u
odjeljku “finansijske informacije” u Science Po prijavi. Studenti će takođe morati uključiti dokaz o prihodu i dokumente koji objašnjavaju njihovu porodičnu situaciju (npr. porez na dohodak za oba roditelja, plaćanja u pismenoj formi, potvrda o razvodu braka, naknade za nezaposlene, dokumentaciju u vezi sa alimentacijom, djetetom ili penzijom, itd). Aplikanti takođe moraju priložiti, ako je primjenjivo, rezultate / sertifikat o položenim testovima engleskog jezika prije krajnjeg roka za dostavljanje prijava.

ROK ZA PRIJAVU:

  • 26. april 2018. godine za osnovne studije
  • 03. januar 2018. godine za magistarske studije

VIŠE INFORMACIJA

Science Po ili Pariški institut političkih studija je univerzitet koji se nalazi u sedam gradova Francuske. Institucija je članica Udruženja stručnih škola za međunarodne poslove i Mreže globalne javne politike.

Sciences Po je osnovan kao privatna institucija Emile Boutmy 1872. godine kako bi promovisala novu klasu francuskih političara.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)