Prijavite se na peti Bicom Systems Hackathon i osvojite vrijedne novčane nagrade

Tema hackathona je “Technology & Healthcare in post-pandemic times”, gdje se posebna pažnja usmjerava na digitalne solucije koje mogu biti veoma korisne za zajednicu.


Cover 2048x1071 1

Takmičenje se održava od 26. novembra do 3. decembra, a prijaviti se mogu studenti u timovima iz cijele Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj će trajati 7 dana, gdje je 48 sati rezervisano za programiranje, rad i razvoj ideja. Ove godine hackathon je hibrindog formata, što znači da će učesnici moći raditi na rješenjima u prostorijama gdje Bicom Systems ima svoje urede – Sarajevo, Tuzla, Zenica i Banja Luka.

Tema hackathona je “Technology & Healthcare in post-pandemic times”, gdje se posebna pažnja usmjerava na digitalne solucije koje mogu biti veoma korisne za zajednicu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pandemija koronavirusa ostavila je posljedice na mentalno ili fizičko zdravlje velikog dijela stanovništva. U vrlo kratkom vremenskom razdoblju naše svakodnevnice su se promijenile, te smo bili primorani prilagoditi se novim izazovima uz potpuni prelazak na digitalne platforme. Ovo je period kada tehnološka dostignuća i vlastita znanja trebamo iskoristiti i usmjeriti za pomoć našoj zajednici, te pronaći načine kako da olakšamo ovaj period borbe sa COVID-19 i pripremamo se za post-pandemijsko doba.

Novčane nagrade iznosit će:

  1. Tech Lovers’ Choice Award | 2.000KM
  2. Bicom Systems Employees’ Choice Award | 1.500 KM
  3. People’s Choice Award | 1.000 KM

Prijaviti se možete putem linka od 29. oktobra do 12. novembra 2021. godine.

Pored vrijednih novčanih nagrada, učesnici imaju priliku postati dio jednog od najboljih Internship programa u Bosni i Hercegovini. Plaćena praksa kompanije Bicom Systems postoji dugi niz godina, a studenti uključeni u program uskoro imaju priliku dobiti sjajne uslove za ovaj vid angažmana u našoj zemlji. Internship se odnosi na studente elektrotehnike, informatike i računarstva, gdje se po završetku studija dobija prilika za stalno zaposlenje.

48-satno programiranje bit će popraćeno uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka iz ove kompanije, što znači da će svaki tim imati svog mentora na raspolaganju. Tokom sedam dana Hackathona, biće organizovane radionice na razne teme, što je dodatna mogućnost učesnicima da se edukuju i razmjene ideje sa ostalim studentima.

Ono što je posebno važno istaknuti za ovogodišnji hackathon jeste da će online sadržaj, kao i komunikacija između takmičara biti održana preko gloCOM Meeting platforme, koja je vlastiti proizvod Bicom Systems kompanije.

Tehnologija je odigrala ključnu ulogu u mnogim sferama, te je vrlo važna i kada je u pitanju očuvanje zdravlja. S tim u vezi, ovogodišnji Bicom Systems Hackathon posvećen je idejnim rješenjima koja mogu biti korisna zajednici. Za sve učesnike pripremili su odlične nagrade, te se zaista radujemo i ove godine pružiti priliku svim mladim ljudima, koji svoje ideje žele predstaviti svijetu, poručuju iz Bicom Systems kompanije.

Bicom Systems je IT kompanija, koja se preko 16 godina bavi kreiranjem i razvojem telekomunikacijskih softwera za kompanije na svim kontinentima. Tim od preko 150 uposlenih nalazi se u uredima u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Tuzla, Zenica, Banja Luka), Engleskoj (London), Kanadi (New Brunswick), Italiji (Firenca), Južnoj Africi, SAD-u.. Sedam “in-house” proizvoda koriste se širom svijeta, na čijim razvojima svakodnevno rade mladi genijalci.

Pored hackathona, studentima elektrotehnike, informatike i računarstva nude priliku za plaćenu praksu, gdje svoje znanje i karijeru mogu usavršavati uz vodeće stručnjake.

Pored toga, Bicom Systems je u stalnoj potrazi za IT profesionalcima, te imaju nekoliko otvorenih pozicija. Vašu sljedeću priliku možete potražiti putem linka, gdje se nalaze ponude za posao kompanije Bicom Systems u BiH ili pratite društvene mreže za više informacija.