Prijavite se na konkurs za nagradu “Risto Ratković”

Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije“ raspisala je konkurse za nagrade “Risto Ratković” i “Ratkovićeve večeri poezije”, koji će biti otvoreni do 15. jula.


cropped shot of handsome young man holding blank notepad
Ilustracija: Envato

Radove će razmatrati žiri u sastavu – predsjednik Pavle Goranović iz Crne Gore, Jovana Bojović (CG), iz Srbije Dobrivoje Stanojević, Hrvatske Ivica Prtenjača, kao i Elvedin Nezirović iz Bosne i Hercegovine. Prethodne godine je pristiglo čak 68 prijava, a veliki broj se očekuje i ove godine.

Ratkovićeve večeri poezije će tradicionalno biti organizovane 3, 4. i 5. septembra. Doći će i pisci iz Kine, Poljske, Turske, kao i regionalni pisci.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Mogu konkurisati pjesnici do 27 godina starosti, sa samostalnim zbirkama poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije. Prijedloge mogu slati pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, kao i izdavačke kuće, institucije, organizacije.

Oni koji žele da učestvuju moraju dostaviti PDF rukopisa neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa kontakt podacima, imenom i prezimenom autora na e-mail adresu rvpkonkursmladi@gmail.com.

Rok za prijavu je 15.07.2021. godine.