Facebook opet uvodi novitet, a tiče se vašeg komšiluka

Za sada nije poznato da li će se ova opcija proširiti van SAD i Kanade, a zavisi od toga da li će biti uspješna na testu.


facebook 1620679331

Facebook je najavio testiranje nove opcije unutar svoje mobilne aplikacije koja je namijenjena povezivanju komšija. Na početku, opcija će biti ograničena za samo nekoliko gradova u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Za sada nije poznato da li će se ova opcija proširiti van SAD i Kanade, a zavisi od toga da li će biti uspješna na testu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Facebook Neighborhoods biće baziran na povezivanju ljudi koji žive u istom naselju, kao i na pronalaženju osoba koje imaju ista interesovanja poput sporta, čitanja, kućnih ljubimaca i slično. Takođe, iz ove kompanije tu su opciju zamislili i kao virtuelno mjesto za raspravu o svim problemima u naselju, prenosi hayat.ba.

Korisnici Androida i Apple telefona koji odluče da koriste tu opciju, moraće da omoguće dijeljenje svoje lokacije, kako bi Facebook mogao da ih poveže s osobama koje žive u njihovoj blizini. Pored klasičnih informacija s profila, korisnici će moći da dijele i informacije o svojim interesovanjima, a moći će da izaberu i ulogu koju žele da imaju u svom komšiluku – na primjer, mogu da naglase kako žele tu opciju da koriste kako bi upoznali ljude i družili se, dok drugi mogu da se identifikuju kao “pomagači” i time daju komšijama do znanja da na njih mogu da računaju u slučaju da im nešto treba.

Testiranje Facebook Neighborhoodsa već je počelo u Kanadi i, prema Reid Patton, koja upravlja ovim projektom, do sada se najviše koristio za pronalaženje izgubljenih kućnih ljubimaca, organizovanje izleta, stvaranje novih prijateljstava, pronalaženje majstora itd.

U teoriji se ovaj alat čini korisnim, ali videće se kako će izgledati u praksi, jer će verovatno značiti davanje novih podataka Facebooku, a biće potrebno nadgledati i upravljati sadržajem koji se objavljuje, što se često pokazalo kao veliki izazov kojem Facebook moderatori i algoritmi nisu uvijek dorasli.