Prijavi se za takmičenje “Zelenih talenata”

Njemačko savezno Ministarstvo obrazovanja i istraživanja svake je godine domaćin prestižnog takmičenja Zelenih talenata.


Zeleni talenti predstavljaju Međunarodni forum visokih potencijala za održivi razvoj s ciljem promicanja međunarodne razmjene inovativnih ideja iz različitih područja istraživanja.

Advertisements

Takmičenje uključuje 25 talenata koji trebaju prikazati svoje istraživanje povezano s ciljevima održivog razvoja, a nagrada i priznanje počasti mladim istraživačima pod pokroviteljstvom su ministrice Anje Karliczek.

Mladi istraživači koji žele konkurirati trebaju biti upisani na magistarski ili doktorski studij ili mogu imati diplomu, ali ne stariju od tri godine. Bitno je i da nemaju više od tri godine profesionalnog radnog iskustva, te da nisu državljani Njemačke ( što uključuje vlasnike njemačkih pasoša, kao i one koji privremeno tamo borave), ali je vrlo bitno da imaju dokaz o odličnom znanju engleskog jezika, te natprosječne ocjene.

Advertisements

Takmičenje Zelenih talenata usredotočeno je na izvanredne mlade naučnike koji su aktivni na području održivog razvoja. Njemačko savezno Ministarstvo obrazovanja i istraživanja njeguje interdisciplinarne pristupe u tom pogledu. Ciljevi održivog razvoja čine okvir za ovogodišnje takmičenje, a podnositelji zahtjeva moraju navesti čemu doprinose njihova istraživanja. Podnositelji zahtjeva mogu, dakle, poticati iz bilo kojeg znanstvenog područja usko povezanog s istraživanjem održivosti.

Rok za prijave je 19. maj 2020. do 14:00 sati.

Ukoliko vjerujete da ste potencijalni konkurent prijaviti se možete ovdje.

Interesujete li se za više informacija potražite ih na linku, a odgovore na najčešće postavljena pitanja pogledajte ovdje.