Prijavi se na projekat “ARTivizam na djelu” u sklopu Tuzla film festivala

Projekat “ARTivizam na djelu” će biti realizovan u sklopu ovogodišnjeg Tuzla Film Festivala.


art 1602965368

Radionice u sklopu projekta će se održati u periodu od 19. do 20.10.2020. godine u Tuzli u prostorijama American Corner-a i Galerije Oblik. “ARTivizam na djelu” je projekat namijenjen mladima koji dolaze iz Tuzle, imaju od 18 do 25 godina, vole umjetnost, filmove ili slikanje.

Advertisements

Cilj projekta je mladim učesnicima pružiti priliku za učešće na Tuzla Film Festivalu u sklopu kojeg će moći pogledati neke od najnovijih filmova te diskutovati o relevantnim pitanjima koja se tiču samog filma.

Organizatori smatraju da je umjetnost važna i da putem nje možemo kreirati pozitivne promjene u društvu i zato ovim projektom žele promovisati kreativne mlade koji će svoj talenat imati priliku iskazati u vidu slikanja/crtanja na određenu temu.

Organizovane su i druge aktivnosti tokom projekta, a to su posjete galerijama, kao i drugim mjestima i ustanovama koje su vezane za kulturu i umjetnost.

Prijave su otvorene do 18.10.2020., a broj učesnika je ograničen zbog poštivanja svih epidemioloških mjera izrečenih uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom. Za više informacija, možete pisati na e-mail adresu: esadhus17@gmail.com.