Konkurs za stipendiranje studenata Općine Ilidža

 Konkurs za stipendiranje studenata Općine Ilidža

Općina Ilidža objavila je konkurs 15. oktobra za stipendiranje talentovanih učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u školskoj/akademskoj 2020/2021. godini.

Općina Ilidža raspisuje konkurs za stipendiranje srednjoškolaca i studenata. Uslov za stipendiranje srednjoškolaca je prosjek 5.0 i primjerno vladanje.

Na konkurs mogu aplicirati i studenti tehničkih i medicinskih fakulteta s prosječnom ocjenom 7,5, te studenti ostalih fakulteta koji su ostvarili minimalnu prosječnu ocjenu 8.0. Visina mjesečne stipendije za učenike iznosi 75,00 KM, a stipendije za studente se kreću od 96,00 KM do 120,00 KM u zavisnosti od visine prosjeka. Stipendije će se dodjeljivati u periodu od 10 mjeseci.

Uz ispunjenu prijavu na Konkurs – obrazac koji se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima Općine Ilidža ili na općinskoj web stranici kandidati trebaju dostaviti i potrebnu dokumentaciju. Rok za podnošenje prijava je 30.10.2020. godine. Više informacija dostupno je na linku.

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?