Prednosti učenja u čitaonici

Ukoliko živite u studentskom domu, iznajmljenom stanu s više cimera ili je u vašoj porodičnoj kući prevelika gužva, tišinu i mir za učenje potražite u čitaonici.


Sve više studenata, bez obzir gdje i s kim žive, posjećuju čitaonice i biblioteke kako bi pronašli svoj mir za kvalitetno učenje i pripremanje ispita, prenosi x-ica.com.

Koje su prednosti učenja u čitaonicama?

Motivacija

Ukoliko imate naviku učiti u svojoj sobi, stanu ili obiteljskoj kući onda ste sigurno često doživjeli da vas nešto ometa tijekom učenja, kao što je to npr. mobitel, TV, cimer, ukućani i dr. U tom slučaju učenje je vrlo neproduktivno i često gubite volju i motivaciju za daljnjim radom. Toga u čitaonici nema. Mobiteli se moraju isključiti, zabranjena je svaka komunikacija s ostalim studentima i ne postoji ništa što će vam remetiti potrebit mir.

Tišina

U čitaonicama je tiše nego u vlastitom domu. U čitaonicu dolaze studenti učiti i pripremati ispite tako da nema šetanja, dopisivanja, razgovora itd. Tko god je došao u čitaonicu učiti tu je prvenstveno kako bi učio, a ne da galamio, razgovarao, tipkao po mobitelu i dr.

Pomoć prijatelja

Jedna od velikih prednosti učenja u čitaonici je i ta što će te moći stupiti u kontakt s drugim studentima koji su možda prošli ispit koji vi upravo spremate i od kojih ćete dobiti korisne informacije i pomoć iz prve ruke. Također, u čitaonicama studenti pored informacija često razmjenjuju literaturu koja vam je na taj način vrlo pristupačna.

Kraće pauze

Tijekom učenja kratke i učestalije pauze poželjnije su od jedne duge pauze. Kada ste u čitaonici lakše ćete napraviti nekoliko kraćih pauza jer ćete izaći ispred na kavu, pozdraviti se s prijateljima i malo tračati, a nakon toga vraćate se učenju. Kad ste kod kuće kratka pauza često se pretvori u izgubljen dan jer je mnoštvo čimbenika koji će vas mamiti da prekinete s učenjem. Objed, omiljena serija na TV-u, razgovor s ukućanima i dr. sigurno će vašu “kratku” pauzu pretvoriti u glupo izgubljeno vrijeme.

Ukoliko do sada niste pokušali učiti u čitaonici svakako to isprobajte. Možda to i nije idealno mjesto za vas, ali ako ne probate nećete niti saznati. U svakom slučaju izbor je vaš.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!