Predložena deklaracija kojom se osuđuje negativno spominjanje Fakulteta za sport

Osuđuje se spominjanje u negativnom kontekstu časnog zanimanja studenata koji pohađaju ili su završili studije Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja UNSA.


deklaracija fakultet za sport

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik predložio je deklaraciju kojom bi se osudilo spominjanje u negativnom kontekstu zanimanja studenata koji pohađaju ili su završili Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Skupština Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje spominjanje u negativnom kontekstu časnog zanimanja studenata koji pohađaju ili su završili studije Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, stoji u predloženom dokumentu Mirze Čelika, prenosi avaz.ba.

deklaracija

Također bivši predsjedavajući Skupštine KS navodi i da je mnogo pozitivnih primjera gdje su profesori Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja dali ogroman doprinos.

– Profesori i svršenici Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja dali su ogroman doprinos kako u ratu tako i na menadžerskim i rukovodećim funkcijama koje su im povjerene: direktori škola, predsjednici vlada, ministri, voditelji i organizatori velikih sportskih takmičenja, navodi Čelik.