Prazan i studentski dom na Palama: Kada će useljenje? [VIDEO]

Nakon što je dva puta otvaran, novoizgrađeni studentski dom na Palama spreman je za useljenje.


Foto: ATVBL
Foto: ATVBL

Savremene prostorije dopunjene su i kuhinjom koja je bila jedini izgovor nadležnih što domovi do sad zjape prazni. Sada je na potezu Rektorat Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji bi u narednih mjesec dana novoizgrađene paviljone trebalo da preda na upravljanje Studentskom centru “Pale“.

– Mi očekujemo ovih dana primopredaju studentskih domova, ovih novoizgrađenih objekata, kako na Palama, tako i u Foči. Još uvijek su objekti na Univerzitetu, notar radi svoj posao, kaže Damjan Škipina, v.d. direktor SC “Pale“.

Studentski domovi na Palama, koji nose ime prvog predsjednika RS i osuđenog ratnog zločinca, prvi put su otvoreni 2014. godine, pred opšte izbore u BiH, ali tek godinu dana kasnije raspisan je tender za opremanje.

Dvije godine kasnije, ponovo je presječena crvena vrpca koja bi, poručuju studenti, barem ovoga puta, trebalo da znači i useljenje.

– Nadamo se da ćemo biti useljeni u nove domove, a ako ne Unija će sigurno napraviti sastanak rukovodstva na kome ćemo donijeti konkretne ciljeve kako da nastupamo dalje, kaže Milan Milišić, predsjednik Unije studenata RS.

Nakon što je riješen problem kuhinje, studenti iz Istočnog Sarajeva se nadaju da će u oktobru u domove i ući.

– U Rektoratu Univerziteta Istočno Sarajevo danas nismo mogli saznati da li će Univerzitet i kada dodijeliti SC “ Pale” na upravljanje nove studentske domove u Foči i Palama, jer se na telefon niko od nadležnih nije javljao, navodi ATVBL.

SC “ Pale “ najavljuje da će mjesec dana prije nove akademske godine raspisati konkurs za prijem novih studenata.

(ATVBL/STUDOMAT.ba)