Poziv za takmičenje otvorene ideje za BiH


Otvorene ideje za BiH su dio regionalne inicijative za rješavanje društvenih problema korištenjem novih tehnologija. U pitanju je takmičenje za mobilnu aplikaciju koja bi pomogla građanima Bosne i Hercegovine u monitoringu zdravstvenog sistema.

Prijaviti se možete u pet jednostavnih koraka. Prvi je da opišete ideju i da objasnite kako bi ista pomogla građanima da nadziru i da dijele informaci je u vezi sa zdravstvom. Naredni koraci su aktivacija, slijedi online glasanje I, faza razvoja, online glasanje II i proglašenje.

Prijaviti se mogu svi građani BiH, bez obzira na to da li posjeduju programersko znanje. Mogu se prijaviti svi pojedinci, društveni aktivisti, grupe i nevladine organizacije iz BiH. Rješenje tj. aplikacija mora biti primjenjiva u BiH.

Najbolja tri rješenja biće nagrađena novčanim iznosom u vrijednosti od 3.000 USD, 2.000 USD i 1.000 USD (od 1. do 3. mjesta).

Rok za prijave je 19.10.2014. godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(mladi.info)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.