Poziv za radionicu „Građansko novinarstvo“

Portal „Impuls“ poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionicu „Građansko novinarstvo“ koja će se održati 2. augusta 2018. u prostorijama Udruženja Građana „Most“ u Gradišci.


pisanje

Polaznici seminara upoznaće se sa nastankom i osnovama građanskog novinarstva, primjeni novih alata koji omogućavaju brži protok informacija, kako kreirati relevantan sadržaj, a zadržati profesionalnu razinu priče i pri tome postati dio otvorene online redakcije, piše Mreža mira.

Teme na radionici „Građansko novinarstvo“ su „Blog i društvene mreže u službi građana“ i „Online društvene mreže kao alati građanskog novinarstva“

Građansko novinarstvo je model koji dopušta ulazak konzumentima medija u njima dugo nedostupnu sferu. Multimedijalno doba nam dopušta da kao građani budemo aktivni kreatori medijskog prostora. Novinarstvo se neprestano bori sa povjerenjem svoje publike, a da bi vratili i zadržali pozitivnu reputaciju sve više uključuju građane u kreiranje svog sadržaja.

Polaznici radionice dobiće priliku da svoje vještine pisanja iskažu u formi bloga, lične refleksije, a tri najbolja teksta će biti novčano nagrađena i objavljena na  portaluImpulsportal.net i na partnerskom portalu o kulturi sjećanja www.dwp-balkan.org koga uređuje forum ZFD.

Radionica „Građansko novinarstvo“ održaće se 2. augusta u prostorijama UG „Most“ sa početkom od 14:00 časova. Svi zainteresovani za učešće treba da ispune prijavu i pošalju na email adreseredakcija@impulsportal.net, vesnacave@gmail.com i mirjana.b.tesanovic@gmail.com sa naznakom „Za radionicu Građansko novinarstvo“, najkasnije do 30. jula. O rezultatima konkursa prijavljeni će biti obavješteni od 31. jula.

(STUDOMAT.ba)