Ovo su aplikacije koje vam mogu olakšati posao i život

Vrijeme koje provodite na telefonu obično smanjuje vašu produktivnost na poslu, ali ako ih upotpunite sa pravim aplikacijama, mobilni i tableti mogu biti baš onaj vjetar u leđa koji je potreban vašoj karijeri.


mobilini telefon 110815 tw630

Aplikacije su postale važni stvaraoci imidža poslovnih ljudi, koji ih koriste ne da bi gradili virtualnu sliku o sebi, već da bi zaista na najbolji način iskoristili svoje vrijeme i potencijale.

Ovo je devet besplatnih programa koji vam mogu olakšati i posao i život, prenosi Profitiraj.hr.

Mint – upravitelja vašim budžetom

Mint vam pomaže da sve svoje finansije vidite na jednom mjestu – kolika vam je plata, ušteda, računi, stanje na kreditnoj kartici… Automatski se apdejtuje kako dođe do promijena u transakcijama, a alarm koji se aktivira kada je vrijeme za izmirenje računa čuvaće vas od opomena banke.

Aplikacija kategorizuje vašu potrošnju u nekoliko kategorija, izračunava mjesečnu potrošnju za svaku i stvara vaš budžet, a kada se podijeli na dane do sljedeće plate, biće vam jasnije kolika treba da bude vaša dnevna potrošnja. Pomoću nje možete i da pravite finansijske planove za putovanja, otplatu duga ili kupovinu. Može da se koristi i ofline.

Mailtracker – ko me čita?

Ponekad to koliko ćete posla danas završiti ne zavisi od vas, već od drugih ljudi. Aplikacija Mailtracker je dodatak inboksu i džimejlu, a služi za to da vam pokaže da li je onaj kome ste poslali poruku istu video, kada je i koliko puta otvorio mejl. Pa neka kolega ponovo pokuša davam kaže da je “kasno pregledao poštu”.

Refresh – vaša Endi

Sjećate se scene iz Đavo nosi Pradu kada Endi šapuće Mirandi na uho ko su ti silni gosti na gala proslavi magazina, pa se ova pravi kako ih odlično poznaje? Ova aplikacija to radi za vas.

Ukoliko imate važan sastanak sa novim klijentom, želite da ostavite dobar utisak, a o njoj ili njemu ne znate baš ništa, aplikacija će sa društvenih mreža brzo sakupiti sve javno dostupne podatke o toj osobi, a vama dati temu kojom ćete impresionirati sagovornika. Možete i sami napraviti podsjetnik o toj osobi i tako se pripremiti za sljedeći susret.

Habit tracker – naprijed dobre navike

Ima onih dana na poslu kada se niste ni osvrnuli, a osam sati je protutnjalo. Cijelu radnu sedmicu nikako da se sjetite da bekapujete svoja dokumenta, da se konsultujete sa kolegom ili ugovorite novi projekat. Ova aplikacija pomaže vam da razvijate one navike koje su za vas dobre.

Za vrijeme posla podsjeća vas da pijete više vode, sjedite uspravno, pravite pauzu svakih nekoliko sati, dok vas nakon radnog vremena podsjeća na one lične navike koje ste obećali da ćete njegovati – bilo da su to trening, osam sati sna ili aktivnost na društvenim mrežama.

Hours – evo šta vam troši vrijeme

Ovo je aplikacija za ljude koji u toku radnog dana imaju milion zadataka. Pomoću Hourssaznaćete na šta tačno najviše trošite vremena i da li je vaša pažnja pravilno raspoređena. Ako vam najviše sati oduzimaju poslovi koji nisu bitni za vaše karijerne ciljeve, vrijeme je reorganizaciju.

Cisco WebEx Meetings – i park je sala za konferencije

Oni koju imaju mnogo sastanaka, a istovremeno često putuju ili borave van firme, nerijetko koriste ovu aplikaciju da pristupe željenoj veb konferenciji, ali i da proslijede ili prime fajl, da komentarišu prezentaciju ili podatke iz eksel tabele u realnom vremenu, dok sve vrijeme pričaju sa svojim kolegama. Besplatna verzija Cisco WebEx Meeting ograničava se na troje ljudi po sastanku.

CamCard – pune ruke vizit karti

Svi i dalje drugima dijele svoje vizit karte, ali ko to zaista i skuplja? Ovo je jedna u nizu aplikacija koja vam omogućava da vizit karte kojima ste nakon nekog važnog poslovnog događaja napunili džepove prebacite u elektronsko izdanje.

Kartica se slika, a CamCard sačuva najvažnije podatke u listu kontakta. Ove elektronske vizit karte onda možete i sami razmijenjivati. Postoje slične aplikacije sa više opcija, ali nisu besplatne.

Evernote

Aplikacija koju skoro svako ima u svom telefonu, ali ne koristi. Evernote spriječava da ideje koje vam sinu dok letite avionom ne “odlete” kada se spustite na zemlju.

Služi da vam pomogne da se lakše organizujete, da isplanirate radni dan i bude svaštara u kojoj ćete bilježiti sve što vam padne na pamet. Podržava razne formate, te svoje poruke možete da snimite kao video, foto, u PDF-u itd.

Llama

Aplikacija koja vas izvlači iz neprijatne situacije. LIama očitava lokacije na kojima se nalazite i na pojedinima, ako to želite, momentano vam gasi zvono. Tako se neće desiti da vam prodoran zvuk omiljene pjesme pokvari važan sastanak u banci ili Skupštini, ili stvori neprijatnu situaciju na groblju, u crkvi ili sudnici. Takođe, ako aplikacija pročita da ste u kući ili u teretani, telefon može da vam zvoni jače. Neke slične su bolje, ali ova je besplatna.

(STUDOMAT.ba)