Poziv na Sajam visokog obrazovanja EducationUSA u Sarajevu

EducationUSA centar u Sarajevu je domaćin EducationUSA Sajma visokog obrazovanja u SAD, koji će se održati u Hotelu Europa, 26. marta 2014. godine od 18:00 do 21:00h. Održavanje i organizaciju Sajma američkih koledža podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.


education usa bih cover

EducationUSA centar u Sarajevu je domaćin EducationUSA Sajma visokog obrazovanja u SAD, koji će se održati u Hotelu Europa, 26. marta 2014. godine od 18:00 do 21:00h.  Održavanje i organizaciju Sajma američkih koledža podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Na Sajmu će se predstaviti ukupno sedam američkih univerziteta i koledža sa sjedištima širom Sjedinjenih Američkih Država koji imaju posebne veze sa studentima iz Bosne i Hercegovine: Minot State University, Northeastern University, Savannah College of Art and Design (SCAD),  Stevens Henager College/California College of San Diego, University of California, Berkeley Extension, University of California, Irvine i Webster University.

Na Sajmu će se takođe predstaviti Fulbright programi i druge stipendije koje nudi Američka vlada (U.S. Department of State) te EducationUSA centar. Osim toga što ove univerzitete već pohađaju studenti iz Bosne i Hercegovine, ove škole nude vrlo zanimljive i raznolike studijske programe, od kojih neki i ne postoje u BiH, značajnu finansijsku pomoć stranim studentima, te su smješteni na vrlo interesantnim lokacijama unutar Sjedinjenih Američkih Država.

Učenici i studenti trebaju donijeti na Sajam isprintanu kartu, kako bi ušli u bubanj za izvlačenje nagrada.

Sve dodatne upite slati na: educationusa@americancouncilssee.org

Registraciju možete izvršiti [highlight]ovdje[/highlight].

(STUDOMAT.ba)