Poziv na Liberty seminar u Tuzli

U petak 21.03.2014. godine, sa početkom u 11:00 sati, udruženje građana "Multi" u suradnji sa Language of Liberty institutom iz SAD-a organizuje Liberty seminar, posvećen svim zainteresovanim za trenutnu ekonomsku situaciju sa naglaskom na liberalne ekonomske ideje koje su naročito aktuelne nakon protesta koji se održavaju širom Bosne i Hercegovine.


Liberty seminar Tuzla

U petak 21.03.2014. godine, sa početkom u 11:00 sati, udruženje građana “Multi” u suradnji sa Language of Liberty institutom iz SAD-a organizuje “Liberty seminar”, posvećen svim zainteresovanim za trenutnu ekonomsku situaciju sa naglaskom na liberalne ekonomske ideje koje su naročito aktuelne nakon protesta koji se održavaju širom Bosne i Hercegovine.

Seminar će se održati u prostorijama Cambridge English School Tuzla, na adresi Kristijana Krekovića 5 (VI Bosanske Brigade), u blizini restorana Biblioteka.

Liberty seminar podrazumijeva tri predavanja koja će se održati na engleskom jeziku:

  • Zašto je sloboda važna?
  • Šta nakon protesta?
  • Da li je vlada “nužno zlo” ili “motor za dobro”?

Predavanja će voditi Glenn Cripe, izvršni direktor Language of Liberty instituta, Andy Eyschen, direktor Language of Liberty instituta i Admir Čavalić, predsjednik udruženja “Multi”.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane za seminar da pošalju e-mail prijavu sa osnovnim podacima na e-mail adresu: udruzenjemulti@yahoo.com. Broj učesnika na seminaru je ograničen.

Seminar se održava pod pokroviteljstvom Friedrich Naumann Fondacije.

(STUDOMAT.ba)