Poziv na druženje i učenje: Priroda povezuje mlade iz BiH, Hrvatske, Srbije i Kosova

 Poziv na druženje i učenje: Priroda povezuje mlade iz BiH, Hrvatske, Srbije i Kosova

Foto: Klix.ba

U okviru projekta ‘Priroda nas ponovo povezuje’, 25 mladih ljudi iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova će se tokom novembra ove godine sastati u Brezovici, planinskom selu na jugu Kosova, kako bi zajednički učili, istraživali i razmjenjivali znanja o očuvanju prirode, korištenju održivih izvora energije, bioregionalizmu, ekologiji, te biodiverzitetu.

Učesnici sastanka će se, tokom boravka u Brezovici, upoznati sa ljudima iz lokalne zajednice, njihovom tradicijom i običajima, ali i sa biodiverzitetom poznate Šar-planine, na kojoj je navedeno selo smješteno.

– Ukoliko ste spremni odreći se interneta na deset dana, posvetiti se prirodi i aktivno sudjelovati u radionicama i programima sastanka, a imate između 18 i 30 godina, pozivamo vas da se prijavite, poručuju iz udruženja Terra Dinarica.

Sve troškove puta i boravka snose organizatori, Velebitska udruga Kuterevo (VUK), Volonterski centar Vojvodina, Terra Dinarica i GAIA Kosovo, uz podršku Evropske komisije kroz Erasmus program, u okviru kojeg je sastanak u Brezovici organizovan.

Link na prijavni obrazac mozete preuzeti ovdje, a za sva dodatna pitanja pišite na gaia.kosovo@gmail.com ili olja@terradinarica.com.

(Klix.ba)

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?