Potpisan Ugovor o saradnji između Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta i Caritasa Švicarske u BiH

U četvrtak 28. novembra 2019. godine potpisan je Ugovor o saradnji između Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta (PPF) Univerziteta u Sarajevu i Caritasa Švicarske u Bosni i Hercegovini (CACH).


Ugovor su potpisali dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta prof. dr. Muhamed Brka, direktor Caritasa Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Bronkal i CACH-ov viši voditelj projekta za poljoprivredu Mersiha Felić.

Saradnja je vezana za projekte iz oblasti poljoprivrede, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, prenosi unsa.ba.

Specifični ciljevi saradnje podrazumijevaju:

– podršku akademskom istraživanju studenata master i doktorskog studija
– omogućavanje obavljanja praktične nastave studentima Fakulteta
– povećanje interesa za poljoprivredu kao praktični i akademski predmet učenicima osnovnih i srednjih škola
– osiguravanje saradnje u istraživanjima koja su u interesu CACH-a i PPF-a
– osiguravanje sredstava za postavljanje 4 plastenika veličine 50–100 m2, gdje će svi plastenici imati osnovni paket opreme, a na 2 će biti postavljeno i geotermalno grijanje
– istraživanja vezana za agronomske, agrotehničke i agroekonomske implikacije uz ranu ili kasnu sadnju i berbu voća ili povrća u plastenicima sa grijanom geotermalnom energijom i pod različitim klimatskim uvjetima u BiH

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X