Postavi granicu: Studenti rješenje za sve najčešće vide u alkoholu, evo zašto to nije dobro

Kako studentski život nije samo učenje i polaganje ispita već su tu i druženja, putovanja, izlasci i zabave, a gdje su izlasci i zabave tu je negdje i pokoja čašica.


cheers at party
Foto: Envato

Postoji li granica u konzumiranju alkohola? Zašto studenti piju i da li je to rješenje uvijek?

Sigurno ste bili na nekoj zabavi gdje je neko od drugara pretjerao sa konzumiranjem alkohola. Isto tako, možda se i tebi desilo da popiješ malo više.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Koja su najčešća opravdanja zašto mladi piju? Evo onih ustaljenih na koje se najčešće „izvlačimo“:

Pili su svi, pa sam morao i ja

-Da se ne izdvajam iz društva, mislit će da sam dosadan i nezreo. Zastanite sada ovde. Uticaj društva i savjeti prijatelja su nekada od koristi, a nekada i nisu baš razlog da mijenjamo lični stav. Ako ti ne prija, ne znaš gdje je granica i ako misliš da ne ide uz tebe puna čaša, ne trudi se da ispadneš zanimljiv na zabavi.

Položili smo ispite, morali smo da nazdravimo malo

Čestitamo, ima i povoda, ali neka to „nazdravljanje“ bude i umjereno kako bi vam ta lijepa proslava ostala u bistrom sjećanju.

Izgubili budžet, muče nas ljubavni problemi, sve je krenulo nizbrdo, pa u to ime „da zalijemo“

Nije vam dan najbolje prošao, razumijemo sve. Ipak, postoji i drugo rješenje kako da prevaziđete probleme. Ovo nisu jedini problemi, tek ćete imati puno prepreka, svađati se i miriti sa njom/njim, padati i polagati ispit, ali ako svakog puta nakon teškog dana tražite utjehu u čaši ili još gore, flaši, to će vam preći u naviku.

Studentski život je pun uzbuđenja, a mladost je mladost. Treba da uživate, da se družite, pa i nazdravljate, ali uvijek i isključivo uvijek u granicama normale. Za sam kraj, dijelimo jednu od najkorisnijih poruka sa murala koji je nedavno osvanuo na jednom od blokova Studenjaka:

-Kad me vozi, ne vozim.