Posljednji ispraćaj tragično stradaloj djevojci Adisi Atiković

Posljednji ispraćaj tragično stradaloj djevojci Adisi Atiković iz Tuzle bit će obavljen sutra, 05.06.2021. godine u 12:00 sati u Gornjoj Tuzli.


Nakon što je potvrđeno da je Adisa Atiković iz Tuzle, za kojom je pokrenuta velika potraga, pronađena mrtva, zavladala je tuga u domovima svih onih koji su poznavali ovu 23-godišnju djevojku.

Advertisements

Podsjećamo, Adisa je pronađena u svom automobilu Ford Fiesta kod Ilinčice kod Tuzle. Ona je posljednji put viđena 1. juna u naselju Ciljuge u Živinicama, gdje je bila upravo sa Ford Fiestom. Interventna služba spašavanja Živinice je po dojavi, 1. juna, pokrenula potragu za nestalom studenticom, koja je, nažalost, okončana tragično.

Advertisements

Nisu pronađeni bilo kakvi tragovi nasilja na mjestu događaja, a iz Tužilaštva TK su kazali da će biti naređena obdukcija kako bi se utvrdili uzroci smrti.

Tragično okončana potraga: Adisa Atiković pronađena mrtva u Fordu

Među brojnima, od Adise se potresnim statusom oprostila i njena profesorica Dženeta Omerdić.

Dirljive riječi profesorice preminule Adise Atiković: Bila je čast biti njenom profesoricom

Članovi Omladinskog resursnog centra Tuzla, porodica, prijatelji i sugrađani, oprostili su se na Trgu slobode, uz 10 minuta šutnje, od svoje prijateljice, aktivistice, mlade Adise Atiković koja je nedavno tragično okončala svoj život.

Tuzla: Deset minuta šutnje na ‘Trgu slobode’ za oproštaj od Adise Atiković