Pokrenuta inicijativa za zapošljavanje redovnih studenata tokom studija

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, održao je danas sastanak sa Željkom Karanovićem, direktorom operacija projekta “MarketMakers” Ureda Helvetas u Bosni i Hercegovini, Harunom Rizvanbegovićem i Sinišom Obradovićem iz Sarajevske razvojne agencije SERDA, te advokatom Andreom Zubović-Devedžić i Nerminom Oručem iz Centra za razvojne evaluacije i društvena istraživanja, kao saradnicima na projektu.


Razgovarano je o inicijativi projekta MarketMakers usmjerenoj na zapošljavanje redovnih studenata/ica tokom studija. Ciljevi su priprema studenata/ica za tržište rada i unaprjeđenje praktičnog aspekta obrazovanja kroz tekuću reformu visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Predloženi su modaliteti realizacije ove inicijative, kroz izmjene i dopune propisa o visokom obrazovanju, zasnovani na sveobuhvatnoj komparativnoj pravnoj i ekonometrijskoj analizi pripremljenoj u okviru Market Makers projekta.

Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X