Ovo su četiri najčešća studentska pitanja

Mnogi studenti imaju različite sisteme učenja, različit pristup obavezama, način razmišljanja i zabavljanja. Međutim, svaki od njih sebi postavlja četiri opšta pitanja na koja žele da imaju najpreciznije odgovore. Mi smo pokušali da odgovorimo na ta pitanja kako bi vam bili od koristi.


learning students 1553419249

1. Kada učiti? – Vrijeme kada ste za učenje najproduktivniji ne može odrediti niko do vas samih. Većina studenata je mnogo produktivnija u prepodnevnim i popodnevnim satima, mada nije mali broj ni onih kojima učenje noću bolje polazi za rukom. Naučnici pak smatraju da je organizam najbudniji i najproduktivniji u prepodnevnim časovima, te su oni preporučljivi i za učenje i za bavljenje sportom. Tada bi trebalo da smo puni energije. Ipak, ne funkcionišu svi isto, zato osluškujte sebe i sami sebi odredite vrijeme za učenje, piše najstudent.com.

Ukoliko imate više predmeta kojima treba da se bavite u toku dana, prvo odvojite vrijeme za najteže i najdosadnije. Uvijek ima onih ispita, koje čim krenete da radite, prispava vam se. Zato, dok se osjećate najodmornijim, usredsredite se prvo na njih. Nakon toga možete da se posvetite onim predmetima koji su vam zanimljivi.