Ovo su četiri najčešća studentska pitanja

Mnogi studenti imaju različite sisteme učenja, različit pristup obavezama, način razmišljanja i zabavljanja. Međutim, svaki od njih sebi postavlja četiri opšta pitanja na koja žele da imaju najpreciznije odgovore. Mi smo pokušali da odgovorimo na ta pitanja kako bi vam bili od koristi.


2. Koliko učiti? – Koliko ćete vremena provesti nad knjigom i koliko vam je vremena potrebno za postizanje zadovoljavajućih ili odličnih rezultata zavisi isključivo od vas samih. Ipak, preporučuje se da na sat vremena predavanja kojem ste prisustvovali dođe dva sata učenja. Što znači da ako na predavanju dnevno provedete četiri sata, treba da posvetite osam sati učenju onoga što ste slušali. To naravno ne znači da to treba da bude istog dana, već da je to optimalno vrijeme za savladavanje gradiva.

3. Gdje učiti? – I vaše tijelo i vaš um reaguju na mjesto gde se nalazite. Ležanje na krevetu diktira mozgu poruku: „Vrijeme je za spavanje”. Sjedenje za stolom sa tanjirom šalje poruku: „Vrijeme je za ručak”. Ulazak u biblioteku gdje svi uče, gde je svjetlo idealno i gdje nema buke asocira samo i jedino na učenje. To ne znači da morate da učite u čitaonici ili biblioteci, ali je veoma važno da vas ambijent u kome se nalazite pokreće na učenje i da vam ništa ne odvraća pažnju.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!