Ovo nikome nije uspjelo: Studentica iz Zadra osvojila rekordnih devet medalja

Ovim uspjehom Ana Burazer ispisala je povijest studentskog sporta jer niko nikada na jednom takmičenju nije osvojio devet medalja.


ana
Foto: Screenshot Facebook

I dok su hrvatski rukometaši i nogometaši ispisivali europsku sportsku historiju i nove, mlade generacije ne “kaskaju” puno za sportskim prvacima, a još su u studentskim klupama.

Ana Burazer studentica je Sveučilišta u Zadru koja uz svoje akademsko obrazovanje obara rekorde u sportu, pa je tako  proglašena za najbolju sportašicu Hrvatske za akademsku godinu 2020/2021.

U utorak, 24. maja u kinu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2020/2021. Ani je, kao najboljoj sportašici godine, nagradu uručio Željko Jovanović, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, objavljuje UniSport ZD na svojim Facebook stranicama.

Nikome dosad to nije uspjelo

Ana Burazer je na studentskom prvenstvu Hrvatske UniSport H2O u plivanju održanom 19. marta prošle godine u Vukovaru nastupajući za žensku plivačku ekipu Sveučilišta u Zadru osvojila ukupno devet medalja: tri zlatne i šest srebrnih.

Ovim uspjehom Ana Burazer ispisala je povijest studentskog sporta u Hrvatskoj jer niko nikada na jednom takmičenju nije osvojio devet medalja.