Studentica dobila trudove prije dodjele diplome, a dekan napravio nešto što nikad nije

Studentica je par sati prije dodjele dobila trudove.


Foto: Envato
Foto: Envato

Jada Sayles studirala je kriminalistiku na Univerzitetu Dillard, a tokom apsolventske je godine zatrudnjela.

Nedavno je trebala prisustvovati dodjeli diploma, velikom događaju u životu svakog studenta, ali oko 4 i 30 ujutro, njena je beba odlučila da će mama provesti ovaj poseban dan malo drugačije – u rađaoni.

Ona je naime samo par sati prije dodjele dobila trudove, pa je u jutarnjim satima obavijestila Univerzitet kako neće moći prisustvovati promociji. Kako je kazala, do posljednjeg trenutka nije mogla vjerovati da je dobila trudove.

Potpuno sam poricala i nisam se mogla pomiriti s tim dok nisam bila zaprimljena u bolnicu, otkrila je novopečena mama. Njen sin Easton odlučio je stići na svijet taman to jutro, pa je Jada poslala poruku dekanu Dillarda, dr. Walteru Kimboroughu kako bi mu javila vijesti da je u bolnici pred porodom, prenosi MojFaks.

U 18 godina rada kao dekan prvi je put ovako uručio diplomu

Ipak, čak i ovakav veliki događaj nije spriječio dekana da se pobrine da njegova studentica proslavi svoja akademska postignuća. Iako studentica nije prošetala pozornicom, dekan je u pratnji svoje supruge došao u bolnicu u posjet Jadi – i službeno joj uručio njenu diplomu.

Danas sam učinio nešto što nisam nikada u svojih 18 godina rada kao dekan. Dodijelio sam diplomu u bolnici, napisao je dekan na svom Twitter profilu.

Uz to, podijelio je i video u kojem se vidi kako Jada prihvaća svoju diplomu, noseći kapu i haljinu na sebi, a u pozadini se čuje i njen sin.

Ovo je bio prekrasan trenutak i stvarno ga nikada neću zaboraviti, kazao je dekan.