Savjeti: Hobiji koji će vas učiniti pametnijima

Svi imamo neki hobi, strast, omiljenu igru ili razonodu u kojima uživamo kada god imamo priliku. Međutim, neki od tih hobija mogu potaknuti kognitivne funkcije i poboljšati pamćenje. Više ne morate gledati na hobije kao na način da se opustite, već kao sredstvo za postizanje cilja, prenosi Net.hr.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ovdje ćete pronaći 7 hobija koji će vas učiniti pametnijima, ako ih budete dugo prakticirali…

1. Učite strani jezik

Ako volite putovanja i strane kulture, strast proširite na učenje stranog jezika. Ne samo da ćete bolje naučiti o kulturi, tradiciji i istoriji druge zemlje, nego ćete bolje, brže i jednostavnije komunicirati. Učenje stranog jezika preporučuje se što ranije u životu, najbolje u djetinjstvu, no i kasnije ćete od toga imati koristi. Učenje jezika razvijat će mozak i pomoći rješavati teže zadatke – uz malo prakse, vidjet ćete da ćete početi oštrije razmišljati, a ponekad ćete čak i misliti na stranom jeziku. Kada se to dogodi, već ste postigli cilj!

2. Igrajte videoigrice

Iako je većina agresivnih igrica loša za djecu i tinejdžere, neke od njih mogu biti odlične za mozak. Studije su pokazale da igranje videoigrica može popraviti koordinaciju očiju i ruku. U isto vrijeme, trenirat ćete vještinu donošenja odluka. Ipak, važno je shvatiti da se ti pozitivni učinci odnose samo na igrice prilagođene treningu mozga.