Savjeti: Hobiji koji će vas učiniti pametnijima

Svi imamo neki hobi, strast, omiljenu igru ili razonodu u kojima uživamo kada god imamo priliku. Međutim, neki od tih hobija mogu potaknuti kognitivne funkcije i poboljšati pamćenje. Više ne morate gledati na hobije kao na način da se opustite, već kao sredstvo za postizanje cilja, prenosi Net.hr.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ovdje ćete pronaći 7 hobija koji će vas učiniti pametnijima, ako ih budete dugo prakticirali…

Advertisements

1. Učite strani jezik

Ako volite putovanja i strane kulture, strast proširite na učenje stranog jezika. Ne samo da ćete bolje naučiti o kulturi, tradiciji i istoriji druge zemlje, nego ćete bolje, brže i jednostavnije komunicirati. Učenje stranog jezika preporučuje se što ranije u životu, najbolje u djetinjstvu, no i kasnije ćete od toga imati koristi. Učenje jezika razvijat će mozak i pomoći rješavati teže zadatke – uz malo prakse, vidjet ćete da ćete početi oštrije razmišljati, a ponekad ćete čak i misliti na stranom jeziku. Kada se to dogodi, već ste postigli cilj!

2. Igrajte videoigrice

Iako je većina agresivnih igrica loša za djecu i tinejdžere, neke od njih mogu biti odlične za mozak. Studije su pokazale da igranje videoigrica može popraviti koordinaciju očiju i ruku. U isto vrijeme, trenirat ćete vještinu donošenja odluka. Ipak, važno je shvatiti da se ti pozitivni učinci odnose samo na igrice prilagođene treningu mozga.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!