Otvorene su prijave za Women’s Student Training program

Studentice, prijavite se na program obuke i osnaživanja studentica.


Ilustracija: Envato
Ilustracija: Envato

American Councils for International Education u BiH sprovodi nekoliko programa među kojima je ove godine i Women’s STEP program, namijenjen studenticama kako bi stekle znanja i vještine potrebne za aktivno i uspješno pronalaženje posla, ali i određenom broju učesnica omogućava prvo poslovno iskustvo (praksu).

O čemu je zapravo riječ?

American Councils u BiH pokreće novi ciklus STEP programa, koji se sada zove Women’s Student Training and Empowerment (STEP) program, odnosno program obuke i osnaživanja studentica. Program je finansiran iz granta State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država. Women’s STEP je besplatan program namijenjen obrazovanju studentica pomažući im da steknu prvo radno iskustvo u Bosni i Hercegovini.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Women’s STEP nudi polaznicama priliku da se upoznaju sa tržištem rada u Bosni i Hercegovini i steknu radno iskustvo i vještine koje će im trebati za uspjeh u bilo kojoj budućoj potrazi za poslom.

Kroz Women’s STEP učesnice dobiju priliku da steknu sljedeće vještine:

  • Pisanje CV-a i motivacionog pisma;
  • Kako ispuniti aplikaciju za posao;
  • Osnovne IT vještine i alati potrebni na modernom tržištu;
  • Komunikacija, javni govor i držanje prezentacija;
  • Osnovni maniri u modernom poslovnom svijetu;
  • Kako briljirati na svakom intervju-u.

Ukupno 40 učesnica koje trenutno studiraju na univerzitetima u Banjoj Luci ili Sarajevu proći će kroz trodnevni trening, tokom kojeg im je obezbijeđen smještaj i hrana. Nakon treninga, određen broj učesnica programa će dobiti priliku da, kroz pomoć našeg ureda, pronađu kompaniju/nevladinu organizaciju u kojoj će steći radno iskustvo. Tokom prakse, učesnice dobiju simboličnu mjesečnu stipendiju, kako bi pokrile troškove prevoza i druge svakodnevne troškove koji mogu nastati.

Prijave za učešće su otvorene do 8. novembra i dostupne su na web stranici.