Prijavite se na stipendijski program “Best of South-East”

Prijaviti se mogu studenti pravnih nauka, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije...


Foto: Envato
Foto: Envato

Otvoren je konkurs za stipendije u programu „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne Evrope“), namijenjen studentima završne godine osnovnih studija i postdiplomcima sa akreditovanih univerziteta iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Srbije, kao i studentima iz ovih država koji već studiraju u Austriji.

Ovaj program razvoja i obrazovanja za talentovane studente iz regiona, sprovode Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu, a podržava i Erste Bank AD Podgorica. Najbolji kandidati osvojiće jednogodišnje stipendije na univerzitetima u Austriji, vrijedne do 9.000 eura, za studijsku godinu 2022/23. Program će im pružiti priliku da steknu međunarodno radno iskustvo i omogućiti im dalje usavršavanje i lakši početak profesionalnog puta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Uslov za prijavu

Prijaviti se mogu studenti pravnih nauka, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i koncertnog i operskog pjevanja, koji u trenutku prijave imaju najviše 27 godina i koji ispunjavaju sljedeće kriterijume:

  • trenutno su na završnoj godini osnovnih studija
  • počinju specijalističke studije ili su već na njima
  • imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkoj jezika i
  • postigli su visok prosjek na studijama.

Način prijave

Više informacija o načinu prijave možete naći na linku.

Rok za prijavu

Rok za studente ekonomije i prava je 03.12.2021, za studente tehničkih fakulteta 01.12.2021 i za studente metalurgije/geologije 17. 12.2021. godine.

Detaljnije na linku.